Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Τα Vanette της ελληνικής αγοράς

5.501 Επισκέψεις στο άρθρο (1/4/2015)

Με αλματώδη αύξηση πωλήσεων κατά τη διάρκεια της τελευταίας 2ετίας τόσο στην Ελλάδα όσο και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, τα Vanette αποτελούν πλέον τη δημοφιλέστερη κατηγορία ελαφρών επαγγελματικών στη χώρα μας και είναι σε θέση να προσφέρουν εξαιρετικές λύσεις σε μια μεγάλη ποικιλία χρήσεων.

Δεδομένου ότι με βάση αποτελέσματα διεθνών μελετών, ο όγκος των μεταφορών προϊόντων εντός της πόλης, αναμένεται να πολλαπλασιαστεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο μέσα στην επόμενη 10ετία, οι εκτιμήσεις των ειδικών αναφέρουν πως, η αγορά των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων και ιδιαίτερα των μικρών οχημάτων πόλης, όπως είναι τα Vanette, θα συνεχίσει να αναπτύσσεται, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της επόμενης 5ετίας.
Αυτή εξάλλου είναι και η τάση που παρατηρείται στην ελληνική αγορά, παρά την συνεχιζόμενη λιτότητα και την χρηματοπιστωτική κρίση. Είναι λογικό επίσης, μια επιχείρηση να επιλέξει ένα όσο το δυνατόν, πιο οικονομικό (από όλες τις απόψεις) επαγγελματικό όχημα για τις δραστηριότητες της και τα vanette, προσφέρουν αυτό ακριβώς. Ευέλικτες και αποδοτικές ενδοαστικές μεταφορές προϊόντων όλων των τύπων, με χαμηλό κόστος αγοράς, χρήσης και συντήρησης.
Παρά τις περιορισμένες μεταφορικές τους δυνατότητες, τα Vanette είναι σε θέση να υποστηρίξουν φορτία με όγκο ακόμη και άνω των 5κ.μ. ενώ, την ίδια στιγμή, το ωφέλιμο φορτίο τους, φτάνει ή και υπερβαίνει οριακά τον 1,0t.!
Την ίδια στιγμή, οι τεχνολογικές εξελίξεις αναφορικά με τους κινητήρες τους, προσφέρουν σημαντικές λύσεις με ιδιαίτερα χαμηλή μέση κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές ρύπων που επιτρέπουν την άνετη μεταφορά προϊόντων, ακόμη και στο κέντρο των σύγχρονων μεγαλουπόλεων, παρά τους πολλαπλούς περιορισμούς που πλέον έχουν τεθεί σε ισχύ (π.χ. ο Πράσινος Δακτύλιος για την Αθήνα).
Ας δούμε λοιπόν μαζί, τους σημαντικότερους εκπροσώπους της κατηγορίας, που στην παρούσα φάση είναι διαθέσιμοι και στην ελληνική αγορά.