Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Τα μοντέλα Van της ελληνικής αγοράς

8.506 Επισκέψεις στο άρθρο (1/4/2015)

Τα οχήματα της κατηγορίας των Van αποτελούν τις κορυφαίες επιλογές στην αγορά των ελαφρών επαγγελματικών ως προς τις μεταφορικές δυνατότητες, δηλαδή τον ωφέλιμο όγκο φόρτωσης και το ωφέλιμο φορτίο που είναι σε θέση να υποστηρίξουν. Ας τα γνωρίσουμε λοιπόν καλύτερα.

Μέσα στο 2014, η πορεία των πωλήσεων της αγοράς των ελαφρών επαγγελματικών έδειξε πως τα επαγγελματικά οχήματα που καλούνται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στις μεταφορές προϊόντων εντός της πόλης, αύξησαν σημαντικά τις πωλήσεις τους. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των Vanette που ήταν και η δημοφιλέστερη υποκατηγορία της αγοράς ωστόσο και τα τα Van, αν και έχουν υποχωρήσει σημαντικά σε σχέση με τα δεδομένα της προηγούμενης 5ετίας, κατάφεραν να διπλασιάσουν ουσιαστικά τις πωλήσεις τους έναντι του 2013.
Ουσιαστικά, ακόμη και στην ελληνική αγορά που δοκιμάζεται σκληρά από τη συνεχιζόμενη κρίση, οι αστικές μεταφορές προϊόντων αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς και τα Van αποτελούν την μεγαλύτερη σε διαστάσεις και απόδοση, κατηγορία οχημάτων που καλύπτουν αυτές τις ανάγκες.
Με ωφέλιμο όγκο φόρτωσης που υπερβαίνει τα 17κ.μ. σε κάποιες περιπτώσεις και ωφέλιμο φορτίο άνω των 2,0t. για την πλειοψηφεία των οχημάτων, τα Van προσφέρουν σημαντικές λύσεις σε μια μεγάλη γκάμα χρήσεων.
Παράλληλα, πρόκειται για μια από τις κατηγορίες που ανανεώθηκε σημαντικά μέσα στην τελευταία 2ετία καθώς, νέα μοντέλα όπως τα Fiat Ducato, Iveco Daily, Mercedes-Benz Vito κ.ά., είναι ορισμένα μόνο από οχήματα που ξεκίνησαν την εμπορική τους πορεία και στη χώρα μας μόλις πρόσφατα.
Επιπρόσθετα, η πρόοδος της τεχνολογίας, έχει διασφαλίσει την υιοθέτηση νέων κινητήρων από τα οχήματα της εν λόγω κατηγορίας, που τα καθιστούν σημαντικά πιο «οικολογικά» προς το περιβάλλον και «ολιγαρκή» ως προς τις απαιτήσεις τους σε καύσιμο.