Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Τα πιο «οικολογικά» Mini-Vanettes

9.109 Επισκέψεις στο άρθρο (1/4/2015)

Τα mini-vanette αποτελούν την μικρότερη –σε διαστάσεις- κατηγορία επαγγελματικών οχημάτων ωστόσο, είναι και τα πιο ολιγαρκή σε καύσιμο «εργαλεία» για τον σύγχρονο επαγγελματία. Πόσο φιλικά είναι αλήθεια για το περιβάλλον αλλά και την… τσέπη του ιδιοκτήτη τους;

Τα mini-vanette είναι στην ουσία διασκευασμένες εκδόσεις των αντίστοιχων επιβατικών μοντέλων καθώς, η αφαίρεση της δεύτερης σειράς καθισμάτων έχει δημιουργήσει έναν ενιαίο χώρο φόρτωσης με όγκο ακόμη και άνω το 1κ.μ. που επαρκεί για την μεταφορά φορτίων με βάρος έως και μισού τόνου.
Τα μερίδια της εν λόγω κατηγορίας ελαφρών επαγγελματικών αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο τόσο στην Ελλάδα όσο και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο καθώς, είναι εξαιρετικά ευέλικτα εντός της πόλης, ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν πέραν των εταιρειών ταχύ-μεταφορών και από μια μεγάλη γκάμα ελεύθερων επαγγελματιών και τεχνικών.
Εκτός όμως των μεγάλων μεταφορικών δυνατοτήτων τους σε σχέση με τις διαστάσεις τους, τα mini-vanette εμφανίζουν εξαιρετικές επιδόσεις στον τομέα του κόστους χρήσης καθώς, οι –μικρού κυβισμού- κινητήρες τους έχουν να επιδείξουν μέση κατανάλωση από 3,3λτ./100χλμ. και εκπομπές ρύπων πολύ κάτω του ορίου των 100 g/km που επιφέρει μεταξύ άλλων και μηδενικά Τέλη Κυκλοφορίας καθώς και ελεύθερη πρόσβαση στον Πράσινο Δακτύλιο της Πρωτεύουσας.