Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Ακόμη πιο ασφαλές για τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου είναι πλέον το νέο Mercedes-Benz Actros χάρη στην σύμπραξη των συστημάτων Sideguard Assist και MirrorCam.

Χάρη στην αναβάθμιση του συστήματος Sideguard Assist, οι ενδείξεις του εν λόγω συστήματος αναφορικά με την ύπαρξη εμποδίων στις πλευρές του νέου Actros…

… προβάλλονται πλέον στις νέες ειδικές οθόνες του συστήματος MirrorCam που ουσιαστικά έχει αντικαταστήσει τους πλευρικούς καθρέπτες με κάμερες.

Τεχνολογικές καινοτομίες για το νέο Actros

3.746 Επισκέψεις στο άρθρο (14/3/2019)

Το νέο Mercedes-Benz Actros θα προσφέρεται πλέον με την αναβαθμισμένη έκδοση του ηλεκτρονικού συστήματος Sideguard Assist που πλέον, συνδυάζεται με τις ειδικές κάμερες του συστήματος MirrorCam».

Παρά το γεγονός ότι το νέο Mercedes-Benz Actros αποτελεί ένα από τα πιο προηγμένα, σε ότι αφορά το τεχνολογικό του υπόβαθρο, βαρέα επαγγελματικά οχήματα σε παγκόσμιο επίπεδο, οι υπεύθυνοι της εταιρείας δεν επαναπαύονται και συνεχίζουν να εξελίσσουν λύσεις που το καθιστούν και ένα από τα ασφαλέστερα στην κατηγορία του, όχι μόνο για τον οδηγό και το φορτίο του, αλλά και για τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου.
Πέραν της παρουσίασης ολοένα και πιο σύνθετων και αποδοτικών τεχνολογικών καινοτομιών, όπως π.χ. το Active Drive Assist, οι υπεύθυνοι της Mercedes-Benz δεν παραλείπουν την αναβάθμιση υπαρχόντων λύσεων όπως για παράδειγμα το ηλεκτρονικό σύστημα ασφάλειας «Sideguard Assist» που είναι διαθέσιμο στο Mercedes-Benz Actros από το 2016.
Μέχρι πρότινος, τα προειδοποιητικά σήματα του Sideguard Assist αναφορικά με την ύπαρξη κάποιου εμποδίου στις πλευρές του οχήματος, προβάλλονταν στις εμπρός κολώνες (A-Pillars), στο εσωτερικό της καμπίνας του οδηγού, μέσω φωτεινών ενδείξεων από λυχνίες τύπου LEDs.
Στη νέα γενιά του Mercedes-Benz Actros, δεδομένου ότι πλέον ενσωματώνει το σύστημα MirrorCam που ουσιαστικά έχει καταργήσει τους «κλασικούς» καθρέπτες με ειδικές κάμερες και σχετικές οθόνες στις προαναφερθείσες κολώνες της καμπίνας, οι ενδείξεις του Sideguard Assist ενσωματώνονται στα δεδομένα που αποτυπώνονται στις νέες αυτές κάμερες. Με αυτόν τον τρόπο, ο οδηγός είναι σε θέση να ενημερώνεται άμεσα και με σαφέστατο τρόπο για την ύπαρξη π.χ. ενός ποδηλάτη ή ενός πεζού που βρίσκεται στις πλευρές του οχήματος, την στιγμή που οδηγός του επιλέγει να κινηθεί σε κάποια διασταύρωση ή να αλλάξει λωρίδα κυκλοφορίας.
Παράλληλα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Mercedes-Benz Trucks, το αναβαθμισμένο Sideguard Assist είναι πλέον σε θέση να προειδοποιεί τον οδηγό και κατά τη διάρκεια των αριστερών στροφών για τις περιπτώσεις που, ο –μήκους άνω του 1,5μ.- πίσω πρόβολος του φορτηγού ενδεχομένως να έρθει σε επαφή με κάποιο εμπόδιο κατά την κίνηση του φορτηγού.