Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η χειροκίνητη / σειριακή λειτουργία του 7G-Tronic Plus κιβωτίου ταχυτήτων, ελέγχεται από ειδικά paddles στο τιμόνι.

    Μεταβάλλοντας τη διαδικασία εναλλαγής των σχέσεων μετάδοσης

    17.423 Επισκέψεις στο άρθρο (30/7/2018)

    Μέσω ενός ειδικού διακόπτη δίπλα στον επιλογέα του κιβωτίου «7G-Tronic Plus», ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μεταξύ πέντε προκαθορισμένων μοτίβων, τη διαδικασία εναλλαγής των σχέσεων και κατΆ επέκταση, την εκμετάλλευση των δυνατοτήτων του κινητήρα.
    Τα εν λόγω μοτίβα, ουσιαστικά τροποποιούν τόσο την απόκριση του κινητήρα όσο και τις στροφές λειτουργίας του όπου εναλλάσσονται οι σχέσεις του κιβωτίου καθώς επίσης και τη λειτουργία του ECO start/stop.
    Ας τις δούμε αναλυτικά:
    - «Comfort»: Αποτελεί την προεπιλογή κάθε φορά που ο κινητήρας τίθεται σε λειτουργία (μέσω κουμπιού) και προσφέρει εναλλαγές σχέσεων σε χαμηλές στροφές λειτουργίας, δίνοντας έμφαση στην αρμονική και ομαλή κίνηση του οχήματος.
    - «Eco»: Μέσω της εν λόγω λειτουργίας, το 7άρι κιβώτιο προσπαθεί να διατηρήσει την κατανάλωση καυσίμου στο ελάχιστο δυνατό επίπεδο, εναλλάσσοντας τις σχέσεις μετάδοσης σε ιδιαίτερα χαμηλές στροφές λειτουργίας του κινητήρα.
    - «Sport»: Μέσω αυτής της λειτουργίας, το κιβώτιο αναλαμβάνει να εκμεταλλευτεί κάθε… ικμάδα ισχύος και ροπής του κινητήρα, με άμεσες αποκρίσεις στο πεντάλ του γκαζιού και αλλαγή των σχέσεων σε υψηλότερες στροφές λειτουργίας του μηχανικού συνόλου.
    - «Manual»: Σε αυτήν την περίπτωση, ο οδηγός αναλαμβάνει να ελέγχει μέσω των ειδικών επιλογέων (paddles) στο τιμόνι τις αλλαγές των σχέσεων, που είναι σημαντικά πιο γρήγορες σε σχέση με τις λειτουργίες «Comfort» και «Eco».
    - «Offroad»: Η εν λόγω επιλογή προορίζεται για χρήση σε εκτός δρόμου διαδρομές και προσφέρει εναλλαγές σχέσεων σε υψηλότερες στροφές λειτουργίας του κινητήρα. Παράλληλα, είναι και το μοναδικό μοτίβο του Dynamic Select όπου απενεργοποιείται η λειτουργία ECO start/stop.