Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το ήξερες; Είναι 3η στην παγκόσμια παραγωγή ελαστικών, η Ινδία

1.270 Επισκέψεις στο άρθρο (3/7/2024)
Το ήξερες; Είναι 3η στην παγκόσμια παραγωγή ελαστικών, η Ινδία

- Κατέλαβε την 3η θέση στην παγκόσμια παραγωγή ελαστικών, η Ινδία
- 217 εκατομμύρια λάστιχα από 28 κατασκευαστές ελαστικών, διακίνησε το 2023
- 8 Ινδοί κατασκευαστές φιγουράρουν στο Top-30 της παγκόσμιας παραγωγής

Κατέλαβε την 3η θέση στην παγκόσμια παραγωγή ελαστικών, η Ινδία

Τα τελευταία χρόνια, η  κατασκευή και η πώληση ελαστικών έχει γνωρίσει μεγάλη άνθιση στην ινδική αγορά. Κάπως έτσι η ασιατική χώρα έχει καταλάβει τη τρίτη θέση σε παγκόσμια παραγωγή και διακίνηση ελαστικών στον κόσμο. Η παραγωγή 217 εκατομμυρίων μονάδων το 2023 από 28 κατασκευαστές, η ανάπτυξη κατά 6% αλλά και η ύπαρξη 8 Ινδών κατασκευαστών στη λίστα με τους 30 μεγαλύτερους στον κόσμο, είναι απόδειξη ότι το μέλλον της ινδικής παραγωγής ελαστικών θα είναι λαμπρό τα επόμενα χρόνια. Μάλιστα στόχος είναι η αύξηση της παραγωγής στις 290 εκατομμύρια μονάδες στα επόμενα πέντε χρόνια.
 

Δυνατό μπάσιμο και στις εξαγωγές

Η ινδική αγορά κάνει σημαντικό μπάσιμο και στον τομέα των εξαγωγών, στον οποίο σύμφωνα με τα στατιστικά, οι Ινδοί παραγωγοί εξήγαγαν ελαστικά κόστους 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2023, το οποίο αποτελούσε το 3,3% του παγκόσμιου εμπορίου ελαστικών. Βέβαια οι Ινδοί δεν σταματάνε εκεί αφού έχουν στόχο να φτάσουν τα 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε εξαγωγές μέχρι το 2028.  
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αυξημένη ζήτηση για ελαστικά μεσαίων και βαρέων οχημάτων

Η ζήτηση για ελαστικά βαρέων και μεσαίων οχημάτων είναι ο κινητήριος μοχλός για την Ινδική βιομηχανία, αφού η ανάγκη για υπηρεσίες μεταφορών έχει ανέβει. Τα συγκεκριμένα οχήματα έχουν συγκεκριμένες ανάγκες και απαιτήσεις από τα ελαστικά με τους παραγωγούς να προσπαθούν να δημιουργούν νέες τεχνολογίες έτσι ώστε να μπορούν να τις καλύψουν. Από αυξημένο βάρος φορτίου μεταφορών και καλύτερη κατανάλωση καυσίμου, μέχρι και την αναβαθμισμένη πρόσφυση είναι λίγες από τις απαιτήσεις που έχουν οι οδηγοί των συγκεκριμένων οχημάτων.