Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το λέει η καρδιά τους!

14.784 Επισκέψεις στο άρθρο (12/2/2016)

Συγκρίνουμε και αξιολογούμε την αποδοτικότητα και τις επιδόσεις των μηχανικών συνόλων όλων των εκπροσώπων της κατηγορίας των Vanettes της ελληνικής αγοράς.

Το κόστος χρήσης ενός επαγγελματικού οχήματος είναι άμεσα συνυφασμένο με το λειτουργικό κόστος της επιχείρησης στην οποία ανήκει και ένας από τους βασικούς παράγοντες που το επηρεάζει δεν είναι άλλος από τις δαπάνες σε καύσιμο.
Με βάση διεθνείς μελέτες, τα οχήματα που δραστηριοποιούνται στις ενδοαστικές μεταφορές προϊόντων καλούνται να διανύσουν, κατά μέσο όρο, περίπου 100 – 150 χλμ. σε ημερήσια βάση εντός της πόλης, δηλαδή περίπου 24.000 – 43.000 χλμ. σε ετήσια βάση αν συνυπολογίσουμε και κάποια σαββατοκύριακα.
Παρά το γεγονός ότι οι τιμές λιανικής των καυσίμων βρίσκονται σε πτωτική πορεία, η μείωση κατά 1λτ./100χλμ., της μέσης κατανάλωσης καυσίμου ενός οχήματος, μπορεί να εξοικονομήσει έως αρκετές εκατοντάδες ευρώ τον χρόνο, ανά όχημα!

Εκμεταλλευτείτε τις τεχνολογικές εξελίξεις
Από το καλοκαίρι του 2016 και μετά, όλα τα νέο-ταξινομούμενα ελαφρά επαγγελματικά και στην ελληνική αγορά θα επιβάλλεται να εφοδιάζονται με κινητήρες που καλύπτουν τις προδιαγραφές της Euro6, αναφορικά με τις εκπομπές ρύπων τους.
Τα εν λόγω μηχανικά σύνολα, πέραν των σαφέστατων περιβαλλοντικών πλεονεκτημάτων τους (μειωμένες εκπομπές ρύπων), σε πολλές περιπτώσεις επιτυγχάνουν και αρκετά χαμηλότερη μέση κατανάλωση καυσίμου σε σχέση με τις αντίστοιχες –Euro5- επιλογές κινητήρων. Παράλληλα, υπάρχει σαφής βελτίωση σε ότι αφορά στο κόστος συντήρησης τους (αυξημένα διαστήματα μεταξύ των service, αυξημένη διάρκεια ζωής κ.ο.κ.) ενώ βελτιωμένη είναι και η απόδοση τους σε ζητήματα όπως π.χ. η απόκριση τους από τις χαμηλές στροφές λειτουργίας, η μέγιστη αποδιδόμενη ισχύς και ροπή κ.ά.
Με αυτό το δεδομένο, καθίσταται σαφές πως η επιλογή ενός «συνεργάτη» με έναν –όσο το δυνατόν- πιο αποδοτικό κινητήρα, μόνο οφέλη μπορεί να προσφέρει στον ιδιοκτήτη του.
Για τον λόγο αυτό, στις σελίδες που ακολουθούν, συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τις δυνατότητες των μηχανικών συνόλων με τα οποία είναι διαθέσιμα στην παρούσα φάση, τα Vanette που διατίθενται στην ελληνική αγορά. Ωστόσο, αξίζει να σημειώσουμε πως τα στοιχεία που αναφέρονται βασίζονται εξ ολοκλήρου στα τεχνικά χαρακτηριστικά που ανακοινώνουν οι κατασκευαστές και σε αυτά, έχουν ληφθεί υπόψη οι βέλτιστες επιδόσεις για κάθε μοντέλο, ανεξαρτήτως έκδοσης, μεικτού βάρος, τύπου αμαξώματος, μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο και ύπαρξης συγκεκριμένων στοιχείων εξοπλισμού όπως π.χ. συστήματα Start- Stop για τον κινητήρα κ.ο.κ.

Euro6 και εναλλακτικοί τύποι καυσίμου
Στην παρούσα φάση, οι κυριότερη εκπρόσωποι της κατηγορίας των Vanette που διατίθενται και στην ελληνική αγορά, εφοδιάζονται με μηχανικά σύνολα που καλύπτουν τις προδιαγραφές ρύπων ακόμη και της Euro6 (σε ορισμένες προς το παρόν περιπτώσεις), ενώ πολλαπλές είναι και οι επιλογές ως προς τους τύπους καυσίμους (αμόλυβδη βενζίνη, πετρέλαιο κίνησης, φυσικό αέριο).