Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Το ηλεκτρικό όχημα μεταφοράς προσωπικού της Canoo θα χρησιμοποιήσει η NASA για να μεταφέρει τους αστροναύτες που θα πατήσουν στη Σελήνη, στο πλαίσιο του προγράμματος Artemis.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το ηλεκτρικό όχημα μεταφοράς προσωπικού της Canoo θα χρησιμοποιήσει η NASA για να μεταφέρει τους αστροναύτες που θα πατήσουν στη Σελήνη, στο πλαίσιο του προγράμματος Artemis.

Το νέο ηλεκτρικό όχημα της NASA!

3.689 Επισκέψεις στο άρθρο (15/4/2022)

Της Canoo θα είναι το ηλεκτρικό όχημα της που θα μεταφέρει τους αστροναύτες στο διαστημόπλοιο της NASA, προκειμένου να πατήσουν -για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες- το έδαφος της Σελήνης έως το 2025, στο πλαίσιο του προγράμματος «Artemis».

«Man on the Moon» ξανά το 2025!

  • Το όχημα που επέλεξε η NASA να μεταφέρει τους αστροναύτες στον πύραυλο
  • Στο πλαίσιο του προγράμματος «Artemis»
  • Ηλεκτρικό όχημα μεταφοράς προσωπικού της Canoo
  • Αμερικάνικη εταιρεία που κατασκευάζει και van
 
Την αμερικάνικη start-up εταιρεία, Canoo, επέλεξε η NASA για να της παράσχει τα οχήματα μεταφοράς προσωπικού (Crew Transportation Vehicles - CTVs) που θα χρησιμοποιήσουν τα μέλη της επανδρωμένης αποστολής στο φεγγάρι, Artemis. Οι παραδόσεις των εν λόγω ηλεκτρικών οχημάτων, προγραμματίζεται να εκκινήσουν τον Ιούνιο του 2023.
 
Σημειώνεται, πως το «Artemis» είναι ένα πρόγραμμα ανθρώπινης διαστημικής πτήσης που διευθύνεται από τη NASA με πολλούς διεθνείς και αμερικανικούς εγχώριους εταίρους. Ο πρωταρχικός στόχος του Artemis είναι να επιστρέψει τους ανθρώπους στη Σελήνη, και συγκεκριμένα στον σεληνιακό νότιο πόλο, έως το 2025.


To Canoo LV στο οποίο θα στηριχθεί το όχημα που θα χρησιμοποιήσει η NASA.

To Canoo LV στο οποίο θα στηριχθεί το όχημα που θα χρησιμοποιήσει η NASA.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Δε θα φύγει ποτέ από τη Γη

Τα εν λόγω CTVs θα στηρίζονται στο Canoo LV και για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, δεν αποτελούν σεληνακάτους! Η δουλειά τους θα είναι να μεταφέρουν αστροναύτες, προσωπικό υποστήριξης και εξοπλισμό στο σημείο εκτόξευσης του πυραύλου. Το ηλεκτρικό όχημα της αμερικάνικης εταιρείας έχει σχεδιαστεί από μέσα προς τα έξω, με γνώμονα την ευρυχωρία και με επιρροές από την αεροναυπηγική.
 
Τα οχήματα που θα χρησιμοποιήσει η NASA θα κατασκευάζονται στην ενδοχώρα των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, στο Μπέντονβιλ του Αρκάνσας βρίσκεται το αρχηγείο αλλά και το κύριο εργοστάσιο της εταιρείας, ενώ μια δεύτερη μονάδα θα κατασκευαστεί στο Πράιορ της Οκλαχόμα. Η Canoo θα απασχολήσει περισσότερους από 2.700 ανθρώπους και σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή προς τα τέλη της φετινής χρονιάς. Το 2023, η εταιρεία εκτιμά πως θα παράγει ετησίως περί τα 14.000-17.000 οχήματα.

Το επιβατικό και τα van της Canoo

Με βάση τα λίγα τεχνικά στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά για το Canoo LV, αυτό θα διαθέτει μια ηλεκτρική γραμμή κίνησης ισχύος έως και 261 kW (350 hp). Θα εξοπλίζεται με μπαταρίες της Panasonic, οι οποίες θα έχουν χωρητικότητα 80 kWh και θα προσδίδουν στο όχημα αυτονομία έως και 402 χλμ.
 
Υπενθυμίζεται, πως η Canoo έχει παρουσιάσει επίσης και ένα ηλεκτρικό van, το οποίο αποκαλεί «MPDV». Αυτό θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις, με τη μικρή (MPDV1) να έχει διαστάσεις 4.389x1.951x1.890 χλστ. (ΜxΠxΥ) και να προσφέρει έναν χώρο φόρτωσης συνολικού όγκου 6,5 κ.μ. Θα εξοπλίζεται με μπαταρίες χωρητικότητας 40, 60 ή 80 kWh, που θα του προσδίδουν αυτονομία 274, 402 και 483 χλμ., αντίστοιχα. Ανάλογα με το μέγεθος των μπαταριών, το ωφέλιμο φορτίο φτάνει έως και τα 898 κιλά.
 
Σε ό,τι αφορά στο MPDV2, αυτό έχει μήκος 5.212, πλάτος 2.195 και ύψος 2.560 χλστ. Ο χώρος φόρτωσης έχει όγκο έως και 14,16 κ.μ., με το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο να ορίζεται στα 798 κιλά. Οι μπαταρίες έχουν την ίδια χωρητικότητα και η αυτονομία φτάνει έως και τα 402 χλμ., με τις μετρήσεις να είναι σύμφωνα με τον κύκλο WLTP.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »