Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Υπό ψήφιση οι νέοι κανόνες στις μεταφορές από την ΕΕ

8.281 Επισκέψεις στο άρθρο (6/7/2020)

Την Τετάρτη, 8/7, αναμένεται η ψηφοφορία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφορικά με τις νέες διατάξεις που θα τεθούν σε ισχύ στον κλάδο των οδικών μεταφορών και όχι μόνο.

Οι βελτιωμένες συνθήκες εργασίας για τους επαγγελματίες οδηγούς, η τροποποίηση των κανόνων που υφίστανται σχετικά με τις αποσπάσεις τους κ.ά., είναι ορισμένα από τα ζητήματα που αναμένεται να λυθούν μέσω της επερχόμενης ψηφοφορίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την Τετάρτη 8η Ιουλίου του 2020.
Οι αποσπάσεις των επαγγελματιών οδηγών, οι χρόνοι ανάπαυσης τους και η βέλτιστη εφαρμογή των κανόνων του καμποτάζ (cabotage), δηλαδή της μεταφοράς αγαθών από μεταφορείς με έδρα σε τρίτες χώρες σε προσωρινή βάση, είναι ορισμένες από τις παραμέτρους που αναμένεται να τροποποιηθούν μέσω της ψηφοφορίας των αρμόδιων οργάνων της ΕΕ συμβάλλοντας μεταξύ άλλων και στη διασφάλιση δίκαιων αμοιβών για τους οδηγούς αλλά και την καταπολέμηση των «εταιρειών – βιτρινών» στον κλάδο.
Το νέο πακέτο των μεταρρυθμίσεων που θα επιβάλλει η ΕΕ αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα σε συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 9η Ιουλίου.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες εδώ…