Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
elastika
Leasing

Υποδομές & βιώσιμες μεταφορές: Το πλάνο της Πολιτείας για την ανάπτυξή τους!

14.706 Επισκέψεις στο άρθρο (15/7/2024)
Υποδομές & βιώσιμες μεταφορές: Το πλάνο της Πολιτείας για την ανάπτυξή τους!

-Αναμονή για οδικό άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά, ολοκληρώνεται η διαδρομή 'Ακτιο - Λευκάδα
-250 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία σε Αθήνα & Θεσ/νίκη
-Σε ισχύ το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3», στα 6.449 συνολικά τα σημεία φόρτισης
-Σχεδόν έτοιμος ο νέος ΚΟΚ, αναμένεται η νομοθέτησή του

Μια σύντομη αποτίμηση των δεσμεύσεων και των πρωτοβουλιών της Πολιτείας μέσα στην τελευταία τριετία, μέσα από την οποία αναδεικνύονται καίριοι τομείς όπως τα έργα υποδομής, η αναβάθμισης του στόλου οχημάτων & των αστικών συγκοινωνιών, η προώθηση της ηλεκτροκίνησης και η ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.
 

Αναμονή για οδικό άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά, ολοκληρώνεται η διαδρομή 'Ακτιο – Λευκάδα

Ο οδικός άξονας Ιωάννινα – Κακαβιά βρίσκεται στο στάδιο όπου ναι μεν έχουν εκδοθεί η απόφαση της έγκρισης δικαιολογητικών αναδόχου, ο προσυμβατικός έλεγχος και η ενημέρωση της Βουλής, ωστόσο η υπογραφή της Σύμβασης πρόκειται να λάβει χώρα μέσα στους επόμενους μήνες, με το έργο των 69,5 χλμ μήκους να υπολογίζεται πως θα ολοκληρωθεί μέσα σε 54 μήνες από την υπογραφή.
Αντίστοιχα, όσον αφορά στον αυτοκινητόδρομο της Κεντρικής Ελλάδας, Ε65, έχει παραδοθεί ήδη το τμήμα από τη Λαμία μέχρι την Καλαμπάκα (135 χλμ μήκος), ενώ το υπόλοιπο κομμάτι από την Καλαμπάκα ως την Εγνατία Οδό (46 χλμ μήκος) υπολογίζεται πως θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2025. Σε κάθε περίπτωση, έχει ήδη πραγματοποιηθεί το 56% του βόρειου τμήματος του έργου.
Σχετικά με άλλα καίρια έργα υποδομής, από εκεί και πέρα, τα δεδομένα έχουν ως εξής:
αυτοκινητόδρομος Πάτρα - Πύργος  έχει υλοποιηθεί σε ποσοστό 50% και εκτιμάται πως μέχρι το τέλος του έτους θα υπερβεί το 75%, με την ολοκλήρωσή του να θεωρείται βέβαιη – βάσει πλάνου – μέχρι το καλοκαίρι του 2025. 
-Η οδική σύνδεση 'Ακτιο-Αμβρακία (49 χλμ μήκος) έχει ήδη παραδοθεί στην κυκλοφορία από τον περασμένο Ιανουάριο, ενώ ο άξονας 'Ακτιο – Λευκάδα αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2024.   
-Σε ό,τι έχει να κάνει με το Μετρό της Θεσσαλονίκης, η βασική γραμμή θα παραδοθεί μέσα στον προσεχή Νοέμβριο.
 

Συνέχεια του άρθρου >>>