Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου

Το χώμα… τους πάει πολύ!

22.334 Επισκέψεις στο άρθρο (25/2/2019)

4 Pick up με off road χαρακτήρα! Αναλύουμε και συγκρίνουμε τις εκτός δρόμου ικανότητες 4 καυτών Pick-Up ψάχνοντας για τα δυνατά και αδύνατα σημεία του καθενός.

H κίνηση εκτός δρόμου, είτε αυτή αφορά σε διαδρομές με ήπιο χωματόδρομο, είτε σε… exteme καταστάσεις σε περιοχές που απλώς δεν βρίσκεις στον οδικό χάρτη μιας περιοχής ή στο GPS, εμφανίζει σημαντικές ιδιαιτερότητες και δυσκολίες, απαιτώντας την μέγιστη εγρήγορση του οδηγού σε όλες τις φάσεις.

Πέραν των βασικών οδηγικών ικανοτήτων και την εμπειρία αυτού που βρίσκεται πίσω από το τιμόνι ως προς την αντιμετώπιση διάφορων δύσκολων καταστάσεων όπως π.χ. η προσπέλαση «νεροφαγωμάτων», η διάσχιση ενός ποταμού ή η κίνηση σε σημεία με έντονη κλίση (ακόμη και πλευρική), εξίσου σημαντικό ρόλο παίζουν και οι δυνατότητες του οχήματος.

Προκειμένου να είναι σε θέση να κινηθεί με ασφάλεια (πρωτίστως) και άνεση (δευτερευόντως) σε μια εκτός δρόμου διαδρομή, ένα όχημα επιβάλλεται να διαθέτει ορισμένα –συγκεκριμένα- χαρακτηριστικά. Σημαντικότερο εξ αυτών είναι φυσικά η δυνατότητα μετάδοσης της κίνησης σε όλους τους τροχούς με επιπλέον στοιχεία τον υποπολλαπλασιασμό των σχέσεων στο κιβώτιο ταχυτήτων (κοντές) για προφανείς λόγους, αλλά και η αυξημένη απόσταση του αμαξώματος του από το έδαφος. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται πως το όχημα δεν θα… «βρει» από κάτω, με αποτέλεσμα φθορές ή ακόμη και σημαντικές βλάβες στα μηχανικά του μέρη.

Πέραν αυτού, μεγάλο ρόλο στις εκτός δρόμου ικανότητες του οχήματος διαδραματίζουν οι λεγόμενες «γωνίες» του αμαξώματος (προσέγγισης, ράμπας και διαφυγής) που σχετίζονται επίσης με την δυνατότητα διέλευσης του οχήματος πάνω από έντονες εδαφικές ανωμαλίες.

Σε όλα τα παραπάνω αξίζει επίσης να προσθέσουμε το πόσο βαθιά μπορεί να βυθιστεί ένα όχημα σε κάποιο υδάτινο εμπόδιο (π.χ. ποτάμι) διατηρώντας τη δυνατότητα του κινητήρα του να λειτουργεί, την διαδρομή των αναρτήσεων, την ακαμψία του πλαισίου του κ.ο.κ.

Pick-Up: Τα κατ` εξοχήν εκτός δρόμου ελαφρά επαγγελματικά
Ένας από τους λόγους που η κατηγορία των Pick-Up ήταν ανέκαθεν ιδιαίτερα δημοφιλής στην ελληνική αγορά ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων είναι και το γεωγραφικό ανάγλυφο της χώρας.

Οι αναμφισβήτητα πολύ καλές εκτός δρόμου ικανότητες των συγκεκριμένων οχημάτων κέρδισαν άμεσα την εμπιστοσύνη των ελλήνων αγροτών και όχι μόνο, σε συνδυασμό με τη δυνατότητα μεταφοράς φορτίων ακόμη και άνω του ενός τόνου αλλά και έως και πέντε επιβατών (στις διπλοκάμπινες εκδόσεις τους).

Ποιες είναι όμως οι πραγματικές δυνατότητες των Pick-Up και ποια τέσσερα μοντέλα «αγαπούν» τη λάσπη;