Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Σχεδιάζοντας το μέλλον σήμερα!

11.322 Επισκέψεις στο άρθρο (22/7/2016)

Ανακαλύψτε μαζί μας τις πολλαπλές και σημαντικές καινοτομίες που η Mercedes-Benz αναμένεται να παρουσιάσει στην 66η ΙΑΑ 2016, καθώς και την επετειακή έκδοση του Actros!

Το 2016 είναι μια –ιδιαίτερης σημασίας- χρονιά για την Mercedes-Benz Trucks καθώς φέτος συμπληρώνονται 120 έτη από όταν (1986) ο Gottlied Daimler παρουσίασε το πρώτο φορτηγό αλλά και 20 έτη από το λανσάρισμα (1996) της πρώτης γενιάς του Actros. 
Με βάση τα παραπάνω και δεδομένου ότι πλησιάζει το –ανά 2ετία- κορυφαίο «ραντεβού» για τον κλάδο των επαγγελματικών οχημάτων, όχι μόνο σε πανευρωπαϊκό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, η Mercedes-Benz κάλεσε τους εκπροσώπους του διεθνούς Τύπου προκειμένου να τους αποκαλύψει το όραμα της για τα φορτηγά του μέλλοντος. 

Το Actros… 20άρισε! 
Με αφορμή την συμπλήρωση 20 ετών από την παρουσίαση της 1ης γενιάς του Mercedes-Benz Actros πίσω στο 1996, η γερμανική εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει μια συλλεκτική –μόνο 200 οχήματα- έκδοση της τελευταίας γενιάς του μοντέλου στην προσεχή 66η ΙΑΑ. 
Σε μια σύντομη αναδρομή στο… ένδοξο παρελθόν της «ναυαρχίδας» της Mercedes Benz στα βαρέα φορτηγά, καθίσταται σαφές πως το Actros ανέκαθεν υιοθετούσε τις πιο καινοτόμες τεχνολογίες στον κλάδο του και στην αυτοκίνηση γενικότερα. 
Από τα δισκόφρενα σε όλους τους τροχούς για τα μοντέλα του 1996 και το «Electronic Brake System» (EBS) που πρώτο εισήγαγε στην κατηγορία, μέχρι το πρωτοπόρο «Active Brake Assist 4ης γενιάς» και το «Predictive Powertrain Control» (PPC), το Actros προσέφερε ένα υψηλό επίπεδο εφαρμοσμένης τεχνολογίας. Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε πως σε αυτό το όχημα η Mercedes-Benz παρουσίασε τις πρόσφατες τεχνολογίες «Highway Pilot» και «Highway Pilot Connect» που ουσιαστικά ανοίγουν τον δρόμο για τα αυτόνομα φορτηγά του… όχι και τόσο μακρινού μέλλοντος. 
Τέλος, με περισσότερες από 145.000 πωλήσεις από το 2011 όταν και παρουσιάστηκε η υπάρχουσα -4η κατά σειρά- γενιά του, το Actros διατηρείται στην κορυφή των πωλήσεων της κατηγορίας του στην Ευρώπη. Παράλληλα, περισσότερα από 1 εκ. οχήματα έχουν διατεθεί κατά τη διάρκεια της τελευταίας 20ετίας σε παγκόσμιο επίπεδο! 

  • Ένας από τους παράγοντες στον οποίο η Mercedes-Benz δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα κατά την εξέλιξη των φορτηγών οχημάτων της δεν είναι άλλος από την ασφάλεια που προσφέρουν τόσο στον οδηγό και το φορτίο όσο και στους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου. 
    Προκειμένου να αναβαθμίσει σημαντικά τα επίπεδα ασφάλειας του κορυφαίου εκπροσώπου της, η Mercedes-Benz παρουσίασε αρκετές τεχνολογικές καινοτομίες που εμπλουτίζουν τα ηλεκτρονικά συστήματα του Actros. Ας τις δούμε αναλυτικότερα…