Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η Scania συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς τις δοκιμές εξέλιξης των αυτόνομα κινούμενων φορτηγών και λεωφορείων της σε όλον τον κόσμο.

Πλησιάζει η αυτονομία των οχημάτων

4.064 Επισκέψεις στο άρθρο (15/6/2017)

Η Scania συνεχίζει να εξελίσσει την δυνατότητα αυτόνομης κίνησης των φορτηγών και λεωφορείων της και ήδη έχει προγραμματίσει τις πιλοτικές δοκιμές χρήσης τους σε δημόσιους δρόμους!

Σύμφωνα με τον κ. T. Nystrom, μηχανικό στο τμήμα «Autonomous Transport Solutions» της Scania, η εξέλιξη των συστημάτων αυτόνομης κίνησης των βαρέων επαγγελματικών οχημάτων εξελίσσεται σημαντικά πιο γρήγορα από ότι θα μπορούσε να προβλεφθεί πριν μόλις μια διετία.
Η λύση της κίνησης των φορτηγών οχημάτων σε συρμούς, με ιδιαίτερα μικρή απόσταση ασφαλείας μεταξύ τους (ή αλλιώς «platooning») είναι σε θέση να προσφέρει σημαντικές λύσεις στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και φυσικά των εκπομπών ρύπων. Παράλληλα, οι διεθνείς αυτοκινητοβιομηχανίες θεωρούν πως με τις σχετικές νομοθετικές μεταρρυθμίσεις από την ΕΕ σε αυτόν τον τομέα, το platooning θα μπορούσε να εφαρμοστεί με απόλυτη επιτυχία από το 2023 στην γηραιά ήπειρο.
Παράλληλα, δεν είναι λίγες οι εταιρίες που επεξεργάζονται ακόμη πιο προηγμένες τεχνολογικά λύσεις όπως η αυτόνομη κίνηση των φορτηγών οχημάτων σε συρμούς.
Μια εξ αυτών, η Scania, ήδη συνεργάζεται με το υπουργείο Μεταφορών και το λιμάνι της Σιγκαπούρης προκειμένου να δοκιμάσει τέτοιου είδους πρακτικές ενώ παράλληλα, έχει συμμετάσχει σε αντίστοιχα προγράμματα στην ΕΕ.
Την ίδια στιγμή, αν και οι συνθήκες δεν είναι απόλυτα… ώριμες για την εφαρμογή τεχνολογιών αυτόνομης κίνησης σε αστικά λεωφορεία, η Scania ήδη έχει σε εξέλιξη ένα πρόγραμμα που αφορά την αυτόνομη κίνηση ενός λεωφορείου της, στην γραμμή παραγωγής του Sodertalje.
Τέλος, ο πιο απαιτητικός τομέας αναφορικά με την αυτόνομη κίνηση των οχημάτων αναμένεται να είναι οι ενδοαστικές διανομές προϊόντων ωστόσο, σε συνέχεια των δηλώσεων του, κ. Nystrom, τόνισε σχετικά πως με την η χρήση αυτόνομων οχημάτων στις εν λόγω εφαρμογές ενδεχομένως να οδηγήσει σε σημαντική βελτίωση τους χάρη σε πρακτικές όπως η αθόρυβη κίνηση αυτόνομα κινούμενων οχημάτων κατά τις νυχτερινές ώρες.
Περισσότερα μπορείτε να δείτε στο βίντεο που σας παρουσιάζουμε…