Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Περισσότεροι από 400.000 επισκέπτες και 12.000 εκπρόσωποι του διεθνούς Τύπου είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά 189 πρεμιέρες προϊόντων στον ευρύτερο κλάδο της αυτοκίνησης.

Τα εντυπωσιακά happenings, περίπτερα και εκδηλώσεις δεν έλειψαν, όπως ήταν φυσικό, και από την 64η ΙΑΑ της Φρανκφούρτης.

Από την 64η ΙΑΑ της Φρανκφούρτης δεν θα μπορούσε να λείπει η καγκελάριος της Γερμανίας, Α. Μέρκελ.

Η 64η Διεθνής Έκθεση της Φρανκφούρτης (ΙΑΑ 2011)

11.752 Επισκέψεις στο άρθρο (14/10/2011)

Για μια ακόμη χρονιά, η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (ΙΑΑ) αποτέλεσε το ιδανικό σκηνικό για την παρουσίαση των σημαντικότερων νέων μοντέλων και εξελίξεων της παγκόσμιας αυτοκίνησης. Παρά τις δυσκολίες που η διεθνής αγορά αντιμετωπίζει, η 64η ΙΑΑ ήταν για ακόμα μια χρονιά φαντασμαγορική και συγκέντρωσε έναν τεράστιο όγκο επισκεπτών.

Η πρώτη έκθεση- πρόγονος της ΙΑΑ διοργανώθηκε στο ξενοδοχείο Bristol του Βερολίνου το μακρινό 1897! Έκτοτε, το κύρος, το μέγεθος και η λάμψη της εν λόγω διεθνούς εκθέσεως αυτοκινήτων δεν έπαψε ποτέ να μεγαλώνει. Σημαντική καμπή στην μακρόχρονη ιστορία της αποτέλεσε το 1991, όταν και αποφασίστηκε πως η έκθεση θα «διχοτομηθεί», ώστε τον ένα χρόνο να αφορά στα επιβατικά και τον άλλο στα επαγγελματικά οχήματα. Φέτος, η 64η ΙΑΑ που διοργανώθηκε στην Φρανκφούρτη αφορούσε στα επιβατικά οχήματα. Κατά την διάρκεια της, οι 1.012 εκθέτες από 32 χώρες που έλαβαν μέρος, είχαν την ευκαιρία να επιδείξουν ορισμένα από τα πιο εντυπωσιακά νέα μοντέλα σε περισσότερους από 12.000 εκπροσώπους του Τύπου (από 97 χώρες) καθώς και σε περισσότερους από 400.000 επισκέπτες. Παρά το γεγονός ότι επρόκειτο για μια έκθεση για επιβατικά αυτοκίνητα, στα 235.000 τ.μ. της 64ης ΙΑΑ παρουσιάστηκαν και αρκετοί, ιδιαίτερα ενδιαφέροντες, εκπρόσωποι της αγοράς των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων. Συνολικά, η 64η ΙΑΑ επεφύλασσε στους επισκέπτες της 189 παγκόσμιες πρεμιέρες προϊόντων, εκ των οποίων οι 89 αφορούσαν σε οχήματα. Μεταξύ αυτών αξίζει να σημειώσουμε και τρεις παγκόσμιες πρεμιέρες για τον κλάδο των ελαφρών επαγγελματικών και πιο συγκεκριμένα, τις νέες γενιές των Opel Combo και Toyota Hilux καθώς και το πρωτοεμφανιζόμενο (όχι ως πρωτότυπο πλέον), SsangYong SUT-1. Πέραν αυτών, πραγματοποιήθηκε η πανευρωπαϊκή πρεμιέρα της νέας γενιάς δύο νέων ελαφρών ημιφορτηγών (Pick-Up), των Ford Ranger και Chevrolet Colorado, έστω και αν το δεύτερο παρουσιάστηκε σε μορφή πρωτοτύπου. Μιας και αναφερόμαστε σε πρωτότυπα, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τα φουτουριστικά Renault Frendzy και Citroen Tubik που σίγουρα αποτελούν μια πρόγευση της μορφής και των δυνατοτήτων των μελλοντικών ελαφρών επαγγελματικών. Τέλος, με νέες αναβαθμίσεις και σημαντικά βελτιωμένα χαρακτηριστικά παρουσιάστηκαν τα Mercedes-Benz Viano (στην συλλεκτική έκδοση Vision Pearl), VW Amarok (με νέο κινητήρα 180 ίππων και αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων), VW Caddy (στην επετειακή έκδοση Edition 30) και Renault Kangoo (στην ηλεκτροκίνητη έκδοση του Z.E.).