Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το νέο Ford Ranger πραγματοποίησε την πανευρωπαϊκή πρεμιέρα του και εντυπωσίασε με τις αυξημένες διαστάσεις και την επιβλητική σχεδίαση αμαξώματος και εσωτερικού.

Ο χώρος φόρτωσης του νέου Ranger έχει αυξημένες διαστάσεις, ενώ και οι ελκτικές δυνατότητες του ανέρχονται στα 3.350 κιλά.

Η γκάμα των μηχανικών συνόλων θα περιλαμβάνει πετρελαιοκινητήρες έως και 3,2 λτ. με ισχύ 200 ίππων καθώς και κιβώτια ταχυτήτων έξι σχέσεων.

Ford Ranger

11.801 Επισκέψεις στο άρθρο (14/10/2011)

Σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα περίπτερα της 64ης ΙΑΑ, η Ford παρουσίασε σωρεία νέων μοντέλων και τεχνολογικών καινοτομιών, μεταξύ των οποίων περίοπτη θέση κατείχε η νέα γενιά του Ranger που πραγματοποίησε την πανευρωπαϊκή της πρεμιέρα. Το νέο Ranger που θα παράγεται στην Ταϊλάνδη, τη Ν. Αφρική και την Αργεντινή θα είναι διαθέσιμο με νέους κινητήρες 2,2 και 3,2 λτ. που αποδίδουν ισχύ έως και 200 ίππων. Η σχεδίαση του νέου Ranger είναι επιβλητική, με έντονες καμπύλες και σαφέστατα κομψή. Το αμάξωμα έχει αυξημένες διαστάσεις σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο, ενώ στο εσωτερικό του, η Ford ανακοινώνει πως έχει δημιουργήσει 23 διαφορετικούς χώρους για μικροαντικείμενα και αποσκευές. Παράλληλα, ο εξοπλισμός άνεσης και ασφαλείας είναι πληρέστατος και μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει στοιχεία, όπως είναι το ESP τελευταίας γενιάς, συστήματα πολυμέσων με φωνητικές εντολές κ.ά.

Αυξημένες μεταφορικές δυνατότητες
Το νέο Ranger προσφέρει αυξημένη ελκτική ικανότητα στα 3.350 κιλά, ενώ μπορεί να υπερκεράσει υδάτινα εμπόδια βάθους έως και 800 χλστ. Αν και το μεταξόνιο (3.220 χλστ.) και το μετατρόχιο (1.560 χλστ. στις 2WD και 1.590 στις 4WD εκδόσεις) έχουν αυξηθεί, ο κύκλος στροφής του παραμένει αντίστοιχος με του υπάρχοντος μοντέλου. Παράλληλα, βελτιωμένος είναι και ο χώρος φόρτωσης και σύμφωνα με τα στοιχεία, στις διπλοκάμπινες εκδόσεις έχει μήκος 1.549 χλστ., πλάτος 1.560 χλστ. (+100 χλστ.) και ύψος 511 χλστ. Παράλληλα, το πλάτος μεταξύ των θόλων ορίζεται στα 1.139 χλστ. ενώ το πλάτος της πίσω θύρας είναι 1.330 χλστ.

Νέα γκάμα ισχυρότερων κινητήρων
Η βασική επιλογή στους κινητήρες του νέου Ranger είναι ο ολοκαίνουργιος TDCi των 2,2 λτ. που χρησιμοποιείται και στο ανανεωμένο Transit. Το εν λόγω μηχανικό σύνολο καλύπτει τη Euro 5 και αποδίδει ισχύ 150 ίππων και ροπή 375 Nm. Οι κορυφαίες εκδόσεις του Ranger, ωστόσο, θα εφοδιάζονται με έναν TDCi πετρελαιοκινητήρα 3,2 λτ. που αποδίδει ισχύ 200 ίππων και ροπή 470 Nm και σε συνδυασμό με τα νέα κιβώτια ταχυτήτων 6 σχέσεων και τις δεξαμένες καυσίμων των 80 λτ., εγγυώνται τη σημαντική αύξηση της μέσης αυτονομίας του.