Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το Amarok με το νέο 8άρι κιβώτιο ταχυτήτων έχει να επιδείξει αυξημένη ελκτική ικανότητα (3,2 μετρικοί τόνοι για κλίσεις έως και 12%).

Σημαντική προσθήκη στο Amarok αποτελεί το νέο αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων

VW Amarok

11.805 Επισκέψεις στο άρθρο (14/10/2011)

Μία σημαντική έκπληξη επεφύλασσε η VW στους επισκέπτες της κατά την διάρκεια της 64ης ΙΑΑ καθώς στο περίπτερο της φιλοξένησε το Amarok με αρκετές και ιδιαίτερα σημαντικές βελτιώσεις. Συγκεκριμένα, το δημοφιλές και στη χώρα μας Pick-Up παρουσιάστηκε με ένα νέο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων, νέο σύστημα Start/Stop για τους κινητήρες καθώς και σε μια νέα έκδοση με το 2,0λιτρο TDI κινητήρα των 180 ίππων. Όλες οι παραπάνω βελτιώσεις στο Amarok, αναμένεται να είναι διαθέσιμες και στη χώρα μας από τις αρχές του 2012.

Το νέο 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο
Το Amarok αναμένεται να καινοτομήσει στην κατηγορία των Pick-Up καθώς θα είναι το πρώτο που θα εφοδιαστεί με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων. Ο αυξημένος αριθμός των σχέσεων σε συνδυασμό με την προσεγμένη κλιμάκωση τους, επιτρέπουν στον οδηγό να εκμεταλλευτεί απόλυτα την απόδοση του κινητήρα σε όλο το φάσμα των στροφών λειτουργίας του, ενώ παράλληλα, η 8η σχέση που λειτουργεί ως overdrive, μειώνει σημαντικά τις σ.α.λ. κατά την κίνηση σε υψηλές ταχύτητες. Παράλληλα, όπως είναι φυσικό, μειωμένη είναι, τόσο η μέση κατανάλωση καυσίμου, όσο και τα επίπεδα του παραγόμενου θορύβου.

Σύστημα Start/Stop και νέα έκδοση με 180 ίππους
Μέσω της τεχνολογίας BlueMotion, η VW προσφέρει ένα ειδικό σύστημα Start/Stop για το Amarok που, σε συνδυασμό και με νέα ελαστικά περιορισμένης αντίστασης, έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της μέσης κατανάλωσης καυσίμου. Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως η έκδοση με τον κινητήρα των 163 ίππων του Amarok με το νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, καταναλώνει μόλις 7,6 λτ./100 χλμ. και εκπέμπει 199 g/km διοξειδίου του άνθρακα, τιμές σημαντικά πιο χαμηλές από τις αντίστοιχες των ίδιων εκδόσεων του μοντέλου με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Επιπρόσθετα, η VW ανακοίνωσε την προσθήκη στην γκάμα των εκδόσεων του Amarok και μιας νέας, με τον πετρελαιοκινητήρα TDI των 2,0 λίτρων που αποδίδει ισχύ 180 ίππων. Η συγκεκριμένη έκδοση του Amarok θα συνδυάζεται με το νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και το σύστημα μόνιμης 4κίνησης.