Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Τα επαγγελματικά που προσφέρουν… κέρδη στον ιδιοκτήτη τους

8.894 Επισκέψεις στο άρθρο (30/10/2014)

Πρωτίστως, τα επαγγελματικά οχήματα αποτελούν «εργαλεία» που καλούνται να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του ιδιοκτήτη τους για την μεταφορά προϊόντων και αντικειμένων ενώ παράλληλα, επιβάλλεται να διατηρούν το λειτουργικό κόστος της επιχείρησης στην οποία ανήκουν, στο ελάχιστο δυνατό επίπεδο. Πως όμως επιτυγχάνεται αυτό;

Η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση που μαστίζει την ελληνική κοινωνία έχει επιφέρει σημαντικές αλλαγές και στην αγορά των επαγγελματικών οχημάτων.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι, η κατηγορία των Pick-Up που επί σειρά ετών ήταν και η δημοφιλέστερη στα ελαφρά επαγγελματικά, πλέον έχει παραχωρήσει τη θέση της στα μικρά επαγγελματικά πόλης, γνωστότερα ως Vanette, αλλά και την υποκατηγορία τους, τα mini-vanette που ουσιαστικά βασίζονται σε τροποποιημένες εκδόσεις επιβατικών οχημάτων στα οποία έχει δημιουργηθεί ένας ενιαίος χώρος φόρτωσης με την αφαίρεση της πίσω σειράς καθισμάτων.
Ουσιαστικά, όλα τα παραπάνω υπογραμμίζουν τη στροφή των Ελλήνων επαγγελματιών σε λύσεις που διακρίνονται για την περιορισμένη μέση κατανάλωση καυσίμου, το περιορισμένο κόστος χρήσης και φυσικά, το χαμηλό κόστος συντήρησης καθώς, με αυτόν τον τρόπο ευελπιστούν πως θα διατηρήσουν την επιχείρηση τους ανταγωνιστική, συνεχίζοντας να προσφέρουν ένα υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, με το ελάχιστο δυνατό κόστος για τον πελάτη.
Με βάση όλα τα παραπάνω λοιπόν, η επιλογή ενός νέου «συνεργάτη» με βάση κριτήρια όπως το Συνολικό Κόστος Ιδιοκτησίας (όπου περιλαμβάνονται τομείς όπως το κόστος καυσίμου, το κόστος ασφάλειας, το κόστος συντήρησης, το κόστος επισκευής σε περίπτωση ατυχήματος κ.ά.) κρίνεται ως μονόδρομος για τον σύγχρονο επαγγελματία που επιθυμεί να διατηρήσει την εταιρεία του βιώσιμη στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.
Το ίδιο φυσικά ισχύει όχι μόνο για τα ελαφρά επαγγελματικά αλλά και για τις προτάσεις με μεικτό βάρος άνω των 3,5t.
Όσα προαναφέραμε, λίγο ως πολύ δικαιολογούν και την σημαντική βελτίωση στα προγράμματα στον τομέα του after-sales που προσφέρουν πλέον όλες οι ελληνικές αντιπροσωπείες επαγγελματικών οχημάτων καθώς, πέραν π.χ. των μεταφορικών δυνατοτήτων που επιδεικνύουν οι προτάσεις τους, επιβάλλεται να συνοδεύονται και από ένα όσο το δυνατόν χαμηλό κόστος χρήσης και συντήρησης και μάλιστα, σε βάθος χρόνου, προκειμένου να αποτελέσουν δέλεαρ για τον σύγχρονο επαγγελματία.
Εξάλλου, για το λόγο αυτό κερδίζουν συνεχώς έδαφος ευέλικτες λύσεις χρηματοδότησης της αγοράς ενός επαγγελματικού οχήματος (άτοκες δόσεις, μηδενικές προκαταβολές, Leasing κ.ά.) όπως και οι εναλλακτικοί τύποι καυσίμου (υγραέριο, φυσικό άεριο), δεδομένου και του περιορισμένου κόστος τους σε σχέση με τους συμβατικούς τύπους καυσίμου.
Στις σελίδες που ακολουθούν, συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε ορισμένες χαρακτηριστικές προτάσεις οχημάτων που διακρίνονται σε όλους τους τομείς που προαναφέραμε τόσο τα ελαφρά όσο και στα βαρέα επαγγελματικά οχήματα.