Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

ΦΡΕΝΑ

20.640 Επισκέψεις στο άρθρο (31/3/2015)

Η λειτουργία του συστήματος πέδησης ενός επαγγελματικού οχήματος είναι μια από τις ζωτικότερες για την εύρυθμη διεξαγωγή του δρομολογίου. Εξάλλου, σε αυτό το σύστημα βασίζεται σε σημαντικό βαθμό η ασφάλεια τόσο του φορτίου όσο και των λοιπών χρηστών του οδικού δικτύου.

Tο σύστημα των φρένων του αυτοκινήτου μας είναι ένα από τα κυριότερα τμήματα που συμβάλλουν στον τομέα της ασφάλειας (δικής μας μα και των άλλων). Θα πρέπει πάντοτε να είμαστε σίγουροι για την αποτελεσματικότητά του, προκειμένου να μην βρεθούμε εκτεθειμένοι στον κίνδυνο. Ακόμα και αν δεν έχουμε ιδιαίτερες μηχανικές γνώσεις, μια γενική εικόνα για τον τρόπο λειτουργίας τους θα μας βοηθήσει ώστε να μπορούμε να κάνουμε έναν προληπτικό έλεγχο σε βασικά του σημεία για να δούμε για πόσο χιλιομετρικό διάστημα θα έχει την απαιτούμενη απόδοση, αλλά και σε τι κατάσταση βρίσκεται, ώστε να παρέμβουμε εμείς ή κάποιο εξειδικευμένο συνεργείο για να διορθωθεί τυχόν βλάβη ή φθορά.
Το σύστημα πέδησης, το οποίο χρησιμοποιεί ο οδηγός για την επιβράδυνση και την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου, βασίζεται στην τριβή. Ο οδηγός είναι εκείνος που αποφασίζει πότε θα αυξήσει ή θα μειώσει τη δύναμη που ασκεί στα φρένα του, πατώντας ανάλογα το πεντάλ του φρένου. Ανάλογα με τον τρόπο που επενεργεί η πίεση αυτή στο σύστημα πέδησης, έχουμε και τα αντίστοιχα είδη.