Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η Πολιτεία καλεί την αυτοκινητοβιομηχανία!

8.265 Επισκέψεις στο άρθρο (3/7/2020)

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών καλεί τον ΣΕΑΑ και τις εισαγωγής οχημάτων να συνδράμουν με την παροχή ηλεκτρικών λεωφορείων για δοκιμή στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας έως καλοκαίρι του 2021.

Με σχετική ανακοίνωση του, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στέλνει ανοικτή πρόσκληση προς την αυτοκινητοβιομηχανία για τη διάθεση ηλεκτροκίνητων λεωφορείων για δοκιμαστική λειτουργία στο δίκτυο των αστικών συγκοινωνιών.
Πιο συγκεκριμένα, στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
 
«Η κυβέρνηση μας, από την πρώτη στιγμή, δεσμεύτηκε για δυναμική είσοδο της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα, με πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής στα αστικά κέντρα, την ανάπτυξη. Στην προσπάθεια αυτή, οι δημόσιες αστικές συγκοινωνίες πρέπει να πρωταγωνιστήσουν.
Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, δράττοντας της ευκαιρίας που δίνει το έργο της Προμήθειας Λεωφορείων Αστικών Συγκοινωνιών για Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενσωματώνει στο μείγμα τεχνολογιών και τα ηλεκτροκίνητα οχήματα. Ωστόσο, προκειμένου να υπάρξει η σωστή προετοιμασία από άποψης υποδομών και οι κατάλληλες λειτουργικές επιλογές οχημάτων – φόρτισης, είναι αναγκαία η δοκιμαστική κυκλοφορία οχημάτων κατά μήκος κατάλληλων διαδρομών από φέτος το καλοκαίρι έως τα τέλη Ιουνίου 2021.
Στην παρούσα χρονική συγκυρία και στο εγχείρημα αυτό, η συμβολή του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας και του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων είναι καθοριστική. Η δοκιμαστική κυκλοφορία ηλεκτροκίνητων λεωφορείων μπορεί να υλοποιηθεί μόνο μέσα από τις ευγενικές χορηγίες σας.
Ως εκ τούτου, παρακαλούμε για την ανάληψη όλων των απαραίτητων πρωτοβουλιών από πλευράς σας, ώστε να περιέλθει στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ικανός αριθμός ηλεκτροκίνητων λεωφορείων, που θα ενταχθούν στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, στο αμέσως επόμενο διάστημα.
Προσβλέποντας στην ανταπόκριση σας, παραμένουμε στη διάθεση σας για διευκρινήσεις και περαιτέρω συνεργασία».