Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Η ασφάλεια στον δρόμο μετράει. Αυτά είναι τα 2 καλύτερα & τα 2 χειρότερα Vans του 2023 σύμφωνα με τον Euro NCAP.

Η ασφάλεια στον δρόμο μετράει. Αυτά είναι τα 2 καλύτερα & τα 2 χειρότερα Vans του 2023 σύμφωνα με τον Euro NCAP.

EURO NCAP: Καλύτερα VS Χειρότερα Vans για το 2023

26.720 Επισκέψεις στο άρθρο (7/3/2023)

Επιδόσεις, καταναλώσεις, ωφέλιμο φορτίο και άλλα χαρακτηριστικά παίζουν ρόλο στην επιλογή ενός «εργαλείου» όπως είναι τα Vans. Τι γίνεται ωστόσο με έναν βασικό παράγοντα όπως είναι η ασφάλεια στον δρόμο; Ας δούμε ποια είναι τα καλύτερα και ποια τα χειρότερα Vans για το 2023, σύμφωνα με τις δοκιμές του Euro NCAP.

Euro NCAP: Πως αξιολογεί τα συστήματα «ADAS» των νέων Vans;

 

  • Δοκιμασίες αξιολόγησης της απόδοσης των συστημάτων αποφυγής σύγκρουσης
  • «Χρυσή» διάκριση μόνο για τα Fiat Ducato & Ford Transit!
  • Αρκετά τα… προβλήματα για τα Citroen Jumper & Nissan Interstar
  •  Εκκρεμεί η αξιολόγηση των νέων Ford Transit Custom & LEVC VN5
 
Θέλοντας να συμβάλλει στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας για όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου, ο ανεξάρτητος οργανισμός Euro NCAP αποφάσισε το 2021 να προχωρήσει για 1η φορά και στην ενδελεχή αξιολόγηση και των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων.
 
Ωστόσο δεν αναφερόμαστε σε δοκιμασίες όπως τα γνωστά σε όλους «crash-tests» όπου αξιολογείται ο βαθμός της παθητικής ασφάλειας που προσφέρει ένα όχημα. Σε αυτόν τον τομέα οι δοκιμές του Euro NCAP σε ελαφρά επαγγελματικά οχήματα γίνονται εδώ και πολλά χρόνια, με κριτήρια αντίστοιχα με αυτά των επιβατικών οχημάτων. Μάλιστα, εκπρόσωποι της αγοράς όπως τα Ford Ranger, Isuzu D-Max, τα νέα VW ID. Buzz & Amarok, ή ακόμη και το νέο Ford Transit Connect, είναι μερικά μόνο από τα νέα LCVs που έχουν αποσπάσει τη μέγιστη βαθμολογία από τον Euro NCAP σε αυτόν τον τομέα.
 
Με την κατάταξη «Commercial Van Safety Rating», ο Euro NCAP μας προσφέρει μια πιο λεπτομερή ματιά στην επάρκεια (διαθεσιμότητα ή μη) και την απόδοση, συγκεκριμένων ηλεκτρονικών συστημάτων, που άπτονται της ενεργητικής ασφάλειας των εν λόγω οχημάτων, υποβοηθώντας το έργο του οδηγού.
 
Τα αποτελέσματα των αρχικών δοκιμών που διεξήγαγε ο Euro NCAP σε πολλαπλούς εκπροσώπους της κατηγορίας των Μεσαίων & των Μεγάλων Vans, ήταν μάλλον… απογοητευτικά, δεδομένου ότι, μόνο η νέα γενιά του Fiat Ducato είχε καταφέρει να αποσπάσει την –κορυφαία- «Πλατινένια» βαθμίδα αξιολόγησης, ενώ ως «Χρυσά» είχαν βαθμολογηθεί τα μοντέλα Ford Transit, VW Transporter, Ford Transit Custom & Mercedes-Benz Vito.


 

Συνέχεια του άρθρου >>>

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »