Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου
Με μερίδιο 51,2%, το Karsan e-JEST κυριαρχεί στις πανευρωπαϊκές πωλήσεις ηλεκτρικών λεωφορείων βάρους 3,5 έως 8 τόνων.
10 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Με μερίδιο 51,2%, το Karsan e-JEST κυριαρχεί στις πανευρωπαϊκές πωλήσεις ηλεκτρικών λεωφορείων βάρους 3,5 έως 8 τόνων.

Karsan e-JEST: 1 στα 2 ηλεκτρικά mini-bus είναι τούρκικο (+vid)

3.880 Επισκέψεις στο άρθρο (2/3/2022)

Με ιστορία 55 χρόνων, η τούρκικη Karsan -με μοντέλα μήκους 6-18 μέτρων- διαθέτει σήμερα την πιο πλήρη γκάμα ηλεκτρικών λεωφορείων, με το μικρότερο e-JEST να καταλαμβάνει στην κλάση του πανευρωπαϊκό μερίδιο της τάξης του 51,2%!

Της τούρκικης Karsan το best-seller ηλεκτρικό mini-bus της Ευρώπης!

  • Μερίδιο 51,2% του e-JEST στα e-bus 3,5 - 8 τόνων
  • Με κινητήρα & μπαταρίες από τη BMW
  • Με μήκος 6 μέτρων και χωρητικότητα 22 επιβατών
  • Φόρτιση σε 1 ώρα και αυτονομία 210 χλμ.
 
Για 2η συνεχή χρονιά, το Karsan e-JEST ηγείται πανευρωπαϊκά στις πωλήσεις της κλάσης των ηλεκτρικών mini-bus, με το τούρκικο λεωφορείο να εμφανίζει το 2020 ένα μερίδιο της τάξης του 43% και να σκαρφαλώνει πέρυσι στο 51,2%. Αυτό σημαίνει, πως στην κατηγορία των μικρών ηλεκτρικών λεωφορείων βάρους 3,5 έως 8 τόνων, παραπάνω από το ένα στα δύο οχήματα που ταξινομήθηκαν το 2021, ήταν Karsan e-JEST!
 
Σημειώνεται, πως το e-JEST είναι το πρώτο μιας πλήρους γκάμας λεωφορείων μηδενικών ρύπων που διαθέτει πλέον η Karsan, ενώ υπενθυμίζεται πως αποτελεί και το μόνο μέχρι στιγμής ηλεκτρικό λεωφορείο που διαθέτει η χώρα μας. Λανσαρίστηκε το 2018 και ξεκίνησε δρομολόγια ήδη από τις αρχές του 2019, μια χρονιά που είχε αποσπάσει μερίδιο αγοράς της τάξης του 24%, κάτι που σημαίνει πως μέσα σε μόλις δύο χρόνια έχει υπερδιπλασιάσει το μερίδιό του.
 
Η τελευταία σχετική συμφωνία που έχει κλίσει η τούρκικη εταιρεία, αφορά στην παράδοση 4 μονάδων του οχήματος στην πόλη Ντόμπριτς της Βουλγαρίας, η οποία έχει στους δρόμους τους περισσότερα από 100 ηλεκτρικά λεωφορεία. Αντε και στα δικά μας…


Το ένα στα δύο οχήματα που ταξινομήθηκαν το 2021, ήταν Karsan e-JEST!

Το ένα στα δύο οχήματα που ταξινομήθηκαν το 2021, ήταν Karsan e-JEST!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Με αυτονομία 210 χλμ.

Αξίζει να αναφέρουμε για μία ακόμα φορά, πως το Karsan e-JEST εξοπλίζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα της BMW, ο οποίος αποδίδει ισχύ 170 ίππων (135 kW) και ροπή 290 Nm. Ενέργεια παίρνει από μπαταρίες (εκ νέου της βαυαρικής μάρκας) οι οποίες έχουν χωρητικότητα 44 ή 88 kWh και προσδίδουν στο ηλεκτρικό λεωφορείο της Karsan μέγιστη αυτονομία 105 ή 210 χλμ.
 
Το 6μετρο λεωφορείο διαθέτει σύστημα ανάκτησης της ενέργειας πέδησης, που επιτρέπει την εν κινήσει φόρτιση των μπαταριών σε ποσοστό έως και 25%. Η ταχεία φόρτιση (στο 80%) διαρκεί 55 λεπτά για τις μικρές μπαταρίες (στα 50 kW) και 65 λεπτά για τις μεγάλες (στα 80 kW).

Με χωρητικότητα 22 επιβατών

Με μήκος 5.845 χλστ. και μεταξόνιο 3.750 χλστ., το Karsan e-JEST έχει τη δυνατότητα μεταφοράς έως και 22 επιβατών, από τους οποίους μέχρι και οι 13 είναι καθήμενοι. Διαθέτει monocoque αμάξωμα χαμηλής εισόδου (στα 270 χλστ. το ύψος του σκαλοπατιού) και ανεξάρτητη ανάρτηση σε όλους τους τροχούς. Ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας είναι υπερπλήρης, με τον οδηγό να έχει στη διάθεσή του ένα ψηφιακό περιβάλλον εργασίας, όπου κυριαρχεί η οθόνη αφής των 10,1 ιντσών.
 
Δείτε περισσότερα για το Karsan e-JEST στο παρακάτω βίντεο:

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το PRO.Autotriti στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε