Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών εξέλιξης του, το νέο Ford Transit υποβλήθηκε σε δοκιμές προσομοίωσης της χρήσης του για μια 10ετία σε μόλις έξι μήνες!

Με όνομα βαρύ σαν ιστορία

7.534 Επισκέψεις στο άρθρο (6/8/2015)

Την 9η Αυγούστου του 2015, συμπληρώνονται πέντε δεκαετίες από την ημέρα που το πρώτο όχημα Ford Transit εξήλθε της γραμμής παραγωγής στο Langley της M. Βρετανίας.

Γνώμη μας είναι πως ακόμη και πιο αισιόδοξοι συντελεστές στο στρατόπεδο της Ford, δεν είχαν ονειρευθεί πως το νέο ελαφρύ επαγγελματικό όχημα με την ονομασία «Transit» που ξεκίνησε να παράγεται το μακρινό 1965, θα επιδείκνυε την… φρενήρη εμπορική πορεία που ακολούθησε έως και σήμερα.
Μια απλή ανάγνωση και μόνο των στατιστικών δεδομένων που συνοδεύουν την πορεία του Ford Transit στο πέρασμα των δεκαετιών προκαλεί… ίλιγγο.
Έχουμε και λέμε λοιπόν:
l Μετά από 50 έτη (συμπληρώνονται στις 9 Αυγούστου 2015), έχουν παρουσιαστεί συνολικά 7 γενιές του Ford Transit ενώ η γκάμα του πλέον συμπεριλαμβάνει και επιπλέον εκδοχές του όπως τα Transit Courier, Transit Connect και Transit Custom.
l Στο διάστημα αυτό, το Ford Transit έχει ήδη προσπεράσει σε πωλήσεις τα 7 εκ. οχήματα παγκοσμίως (από το 2013 και ήδη πλησιάζει τα 8 εκ.) ενώ, η τελευταία γενιά του προσφέρεται σε 118 χώρες, σε έξι διαφορετικές ηπείρους με περισσότερες από 450 παραλλαγές.
l Το Ford Transit έχει αποσπάσει δύο φορές το πολυπόθητο βραβείο του «International Van of the Year» (2001 & 2007) ενώ, δύο ακόμη εκ των οχημάτων της «οικογένειας Transit» (Transit Custom- 2013, Transit Connect – 2003 & 2014) έχουν επίσης κερδίσει την ίδια διάκριση, καθιστώντας τη Ford ως την πιο επιτυχημένη εταιρεία του θεσμού με 5 βραβεύσεις.
l Κατά τη διάρκεια του μισού αιώνα που προηγήθηκε, ένα νέο Ford Transit πωλείται κάθε 180 δευτερόλεπτα!
Με βάση όλα τα παραπάνω, θεωρούμε πως αναλύσεις που αφορούν στο αν -ή όχι- το Ford Transit είναι το -ή από τα- κορυφαία σε πωλήσεις ελαφρά επαγγελματικά οχήματα, δεν έχουν ουσία.
Το Ford Transit έχει καταφέρει να συνδέσει το όνομα του με τον κλάδο των επαγγελματικών οχημάτων όσο λίγοι ανταγωνιστές του και μάλιστα, εξακολουθεί να αποτελεί μια από τις κορυφαίες προτάσεις στην κατηγορία του σε παγκόσμιο επίπεδο, συνεχίζοντας να πρωτοπορεί σε ότι αφορά το επίπεδο των τεχνολογικών καινοτομιών που υιοθετεί, πρακτική που έχει ακολουθηθεί καθΆ όλη τη διάρκεια της μακρόχρονης ιστορίας του.
Αυτό όμως που ίσως οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν είναι, το εκτεταμένο πρόγραμμα δοκιμών που η Ford εφαρμόζει, όχι μόνο στην περίπτωση του Transit, προκειμένου να διασφαλίσει την βέλτιστη αποδοτικότητα και αξιοπιστία των οχημάτων της.
Για τον λόγο αυτό, ταξιδέψαμε μέχρι το Βέλγιο και το «Lommel Proving Ground», το υπερσύγχρονο αυτό Κέντρο Δοκιμών της Ford όπου, μπορέσαμε μια πάρουμε μια μικρή ιδέα από την… εξοντωτική μεταχείριση που επιφυλάσσεται σε όλα τα νέα μοντέλα της εταιρείας.