Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Ο νέος πετρελαιοκινητήρας των 2,4λτ. του L200 προσφέρεται σε εκδόσεις ισχύος 153 ή 180 ίππων και διακρίνεται για την μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και τα αυξημένα διαστήματα μεταξύ των σέρβις του.

    Νέα «καρδιά» με εξαιρετική απόδοση

    24.583 Επισκέψεις στο άρθρο (12/10/2015)

    H 5η γενιά του L200 θα εφοδιάζεται με δύο εκδόσεις ενός –επίσης νέου- αλουμινένιου, 4κύλινδρου υπερτροφοδοτούμενου πετρελαιοκινητήρα με την κωδική ονομασία «4N15», χωρητικότητας 2.442 κ.εκ.
    Το εν λόγω μηχανικό σύνολο θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις με ισχύ 153 ή 180 ίππων και μέγιστη ροπή 380 ή 430 Nm.
    Σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά, ο εν λόγω κινητήρας εμφανίζει σημαντικές αλλαγές και βελτιωμένη απόδοση χάρη σε προηγμένες τεχνολογικές εξελίξεις που υιοθετεί. Αρχικά αξίζει να αναφερθούμε στο σύστημα διαχείρισης της λειτουργίας των βαλβίδων «MIVEC» (Mitsubishi Innovative Valve timing Electronic Control) καθώς και το σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας «D.E.R.» (Deceleration Energy Recovery). Τα δύο αυτά συστήματα καθώς και επιμέρους στοιχεία όπως το «AS&G» (Auto Stop & Go), βοηθούν τόσο στη μείωση της ενέργειας που απαιτείται για την κίνηση του οχήματος όσο και στην καλύτερη απόκριση του κινητήρα. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η μείωση της μέσης κατανάλωσης καυσίμου αλλά και των εκπομπών ρύπων στο επίπεδο των 6,4λτ./100χλμ. και τα 169g/km αντίστοιχα, σύμφωνα με τα όσα ανακοινώνει ο κατασκευαστής. Πέραν αυτού, αρκετές είναι οι αλλαγές στη δομή και τη θέση του φίλτρου μικροσωματιδίων που βελτιώνουν την απόδοση του, ενώ και τόσο τα κιβώτια ταχυτήτων (χειροκίνητο ή αυτόματο 6 σχέσεων) όσο και ο συμπλέκτης, είναι νέα και «δανείζονται» λύσεις από τον κλάδο των ελαφρών φορτηγών, γεγονός που διασφαλίζει την αξιοπιστία και την απόδοση τους ακόμη και κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες.
    Συμπερασματικά, από την επαφή μας με την ισχυρή έκδοση με τους 180 ίππους, μπορούμε να αναφέρουμε πως το σύστημα μετάδοσης της κίνησης λειτουργεί υποδειγματικά κάτω από όλες τις συνθήκες ενώ, η απόκριση του στις εντολές του οδηγού είναι άμεση, την ίδια στιγμή που και τα επίπεδα του παραγόμενου θορύβου, δεν θα γίνουν αισθητά στο εσωτερικό της καμπίνας των επιβατών. 

    Προηγούμενη

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)