Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το Nissan pickup 320 του 1962 ιδιοκτησίας NIK. I. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε., είναι το πρώτο που εισήχθη σε όλη την Ευρώπη.

Η εταιρεία NIK. I. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ αποτελεί από το 1961, τον παλαιότερο αντιπρόσωπο της ιαπωνικής μάρκας στην Ευρώπη.

Nissan LEAF της Taxiplon αποτελεί το πρώτο ηλεκτρικό ταξί της Ελλάδας.

Nissan & Νικ.Ι. Θεοχαράκης: 60 χρόνια συνεργασίας

3.906 Επισκέψεις στο άρθρο (7/1/2021)

Έτος ορόσημο αποτελεί τo 2021 για την Nissan – NΙΚ. Ι. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε., καθώς συμπληρώνονται 60 έτη συνεργασίας με την Nissan International S.A.

Η αντιπροσώπευση της Nissan από την ΝΙΚ. Ι. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε το 1961, ήταν η πρώτη της ιαπωνικής φίρμας σε ολόκληρη την Ευρώπη, συμβάλλοντας τα μέγιστα στη διάδοση των ιαπωνικών αυτοκινήτων και χτίζοντας ένα ισχυρό όνομα στην ελληνική αγορά.
Στην πορεία αυτών των χρόνων συνεργασίας, ξεχωρίζουν δραστηριότητες όπως το εργοστάσιο παραγωγής οχημάτων στον Βόλο (1980 - 1995), το οποίο αποτέλεσε πρότυπο για τη Nissan παγκοσμίως, καθώς και το κέντρο Διανομής Ανταλλακτικών, Αυτοκινήτων και Εκπαίδευσης στον Ασπρόπυργο (1994). Σήμερα έχοντας καταγράψει σχεδόν 640.000 πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στο ενεργητικό της, η NIK. I. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε. διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο εξουσιοδοτημένων εμπόρων – συνεργατών σε όλη την Ελλάδα και έχει επιτύχει μια μεγάλη αναγνωρισιμότητα στις συνειδήσεις των καταναλωτών.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην πορεία αυτών των χρόνων συνεργασίας, η Nissan – NIK. I. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε., συγκρότησε μια ειδική πτέρυγα – μουσείο ιστορικών μοντέλων Datsun και Nissan που έχει στην κατοχή της και φυλάσσονται στις εγκαταστάσεις της, στον Ασπρόπυργο. Μάλιστα, κάποια εξ αυτών τα εκθέτει κατά περιόδους στην κεντρική της έκθεση, με την πλειονότητά τους να είναι σε άριστη λειτουργική κατάσταση. Χαρακτηριστικότερο όλων είναι το Nissan pickup 320 του 1962, ένα σπάνιο, συλλεκτικό μοντέλο, καθώς είναι το πρώτο που αφίχθη στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη.
Παράλληλα, η επέτειος των 60 χρόνων συνεργασίας της NIK. I. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε. με την Nissan, συμπίπτει με την επέτειο των δέκα ετών από τότε που η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία λάνσαρε το LEAF, το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής στον κόσμο, με πάνω από 500.000 αυτοκίνητα να έχουν κατασκευαστεί μέχρι τώρα. Επιπλέον, εντός του 2021 η εταιρεία θα λανσάρει και το ολοκαίνουργιο αμιγώς ηλεκτρικό crossover SUV, Nissan ARIYA.