Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Οι μεταφορικές δυνατότητες των Van

19.065 Επισκέψεις στο άρθρο (1/4/2015)

Τα Vanette την κορυφαία σε πωλήσεις υποκατηγορία ελαφρών επαγγελματικών στην ελληνική αγορά καθώς, με 2.527 νέες ταξινομήσεις μέσα στο 2014, απέσπασαν μερίδιο αγοράς της τάξης του 51,69% επί του συνόλου, την ίδια στιγμή που αύξησαν τις «επιδόσεις» τους κατά 166,84% έναντι των αποτελεσμάτων του 2013. Ποιοι είναι όμως οι εκπρόσωποι της εν λόγω κατηγορίας και ποιες είναι οι μεταφορικές τους δυνατότητες.

Οι ανάγκες και κατΆ επέκταση οι απαιτήσεις του σύγχρονου επαγγελματία που δραστηριοποιείται ως επί το πλείστον στις μεταφορές προϊόντων και αντικειμένων ενός της πόλης, αυξάνονται διαρκώς την ίδια στιγμή που γίνονται ολοένα και πιο πολύπλοκες.
Τα οχήματα που καλούνται να ανταποκριθούν σε αυτές, επιβάλλεται να είναι ευέλικτα, δεδομένης του έντονου κυκλοφοριακού φόρτου στο αστικό οδικό δίκτυο, γεγονός που προϋποθέτει τις –όσο το δυνατόν- πιο μικρές διαστάσεις του αμαξώματος. Από την άλλη πλευρά, επιβάλλεται να είναι σε θέση να μεταφέρουν μεγάλα φορτία, (τόσο σε βάρος όσο και σε όγκο) καθώς, δεν παύουν να αποτελούν «εργαλεία» που καλούνται να μεταφέρουν αντικείμενα από το σημείο «Α» στο σημείο «Β».
Όσο μεγαλύτερες είναι λοιπόν οι μεταφορικές τους δυνατότητες, τόσο λιγότερα είναι τα δρομολόγια που θα κληθούν να πραγματοποιήσουν αλλά και τα λειτουργικά κόστη της επιχείρησης στην οποία ανήκουν.

Ο διαχωρισμός των μοντέλων της κατηγορίας
Η κατηγορία των Vanette περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα οχημάτων, εκ των οποίων αρκετά είναι διαθέσιμα με πολλαπλά μήκη αμαξώματος και μεταξονίου ή διάφορα ύψη οροφής.
Προκειμένου λοιπόν να σας παρουσιάσουμε μια όσο το δυνατόν καλύτερη σύγκριση μεταξύ των 11 μοντέλων που την απαρτίζουν αυτή τη στιγμή (με βάση τις προτάσεις των ελληνικών αντιπροσωπειών), τα χωρίσαμε σε δύο κατηγορίες.
Η πρώτη (ας την ονομάσουμε τα «ελαφρά Vanette»), αφορά στα οχήματα αυτά των οποίων το μεικτό βάρος δεν υπερβαίνει τα 1.800 κιλά ενώ αντίστοιχα, το μήκος του αμαξώματος τους, μόλις και μετά βίας υπερβαίνει τα 4,0μ.
Αντίστοιχα, στη δεύτερη κατηγορίας (ας την ονομάσουμε τα «βαριά Vanette), αφορά τα οχήματα με διαστάσεις μεγαλύτερων των προαναφερθέντων.
Με βάση λοιπόν αυτόν τον διαχωρισμό, η πρώτη κατηγορία αφορά στα εξής οχήματα:

Τα ελαφρά Van
·Citroen Nemo
·Fiat Fiorino
·Ford Transit Courier
·Mercedes-Benz Citan (η έκδοση Compact με το κοντό μεταξόνιο)
·Peugeot Bipper.

Αντίστοιχα, η δεύτερη κατηγορία, απαρτίζεται από τα εξής μοντέλα:

Τα βαρέα Van
·Citroen Berlingo
·Fiat Doblo Cargo
·Ford Transit Connect
·Mercedes-Benz Citan
·Opel Combo Van
·Peugeot Partner
·Peugeot Partner
·VW Caddy Van