Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η Rivian αναμένεται να έχει κατασκευάσει και παραδώσει 100.000 ηλεκτροκίνητα Van στην Amazon μέχρι το 2030.

Παραγγελία 100.000 ηλεκτρικών φορτηγών από την Amazon!

5.569 Επισκέψεις στο άρθρο (20/9/2019)

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο CEO της Amazon, κ. J. Bezos, ανακοίνωσε πως η εταιρεία του έκανε την μεγαλύτερη μέχρι στιγμής παραγγελία ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην Rivian.

Σύμφωνα με τα όσα έχουμε δημοσιεύσει και πρόσφατα, η Amazon είναι ένας μόνο από τους παγκόσμιους κολοσσούς που ενδιαφέρεται έντονα για τα οφέλη που προσφέρει η ηλεκτροκίνηση, σε μια προσπάθεια να μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα.
Με βάση όλα τα παραπάνω, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος Amazon, εκ των κορυφαίων σε παγκόσμιο επίπεδο εταιρειών λιανικής πώλησης με περίπου 10 δις παραδόσεις προϊόντων ανά έτος, ανακοίνωσε πως πραγματοποίησε μια παραγγελία – μαμούθ για 100.000(!) ηλεκτροκίνητα Vans από τη Rivian.
Η εν λόγω παραγγελία είναι στο πλαίσιο αναβάθμισης της εταιρείας και μείωσης του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος καθώς, σύμφωνα πάντα με τον κ. Bezos, στόχος της Amazon είναι να μηδενίσει τις εκπομπές της έως το 2040.
Με βάση τα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, τα πρώτα ηλεκτροκίνητα οχήματα της Rivian θα ενταχθούν στον στόλο της Amazon μέσα στο 2021. Μέσα στο 2022 υπολογίζεται πως 10.000 εξ αυτών θα καλύπτουν ένα μεγάλο ποσοστό των παραδόσεων της εταιρείας ενώ, ο νέος –ηλεκτροκίνητος- στόλος οχημάτων της Amazon θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2030, εξασφαλίζοντας στην εταιρεία έως και 4 εκ. μετρικούς τόνους διοξειδίου του άνθρακα (CO2) ανά έτος!