Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το Mercedes-Benz eEconic χάρη στις μηδενικές εκπομπές ρύπων του θα συμβάλλει σημαντικά στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης εντός των πόλεων…

… ενώ χάρη στην πλήρως αθόρυβη λειτουργία του, θα μπορεί να υποστηρίξει π.χ. διανομές προϊόντων και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Προετοιμάζεται και το ηλεκτροκίνητο Econic!

10.870 Επισκέψεις στο άρθρο (22/1/2020)

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Mercedes-Benz Trucks, μέσα στο 2021 θα ξεκινήσουν οι τελικές δοκιμές εξέλιξης του ηλεκτροκίνητου Econic, με τη μαζική του παραγωγή να ξεκινά από το 2022.

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα σχεδιαστικά αλλά με εξαιρετικές δυνατότητες, φορτηγό της Mercedes-Benz Trucks, το Econic, αναμένεται να αποκτήσει –και αυτό- την πλήρως ηλεκτροκίνητη έκδοση του με την ονομασία «eEconic».
Με βάση τα όσα ανακοίνωσε η εταιρεία, το eEconic θα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην αντίστοιχη –πλήρως ηλεκτροκίνητη- έκδοση του Actros («eActros») και οι δοκιμές εξέλιξης του θα ξεκινήσουν μέσα στο 2021 ενώ, η έναρξη της μαζικής παραγωγής του τοποθετείται χρονικά μέσα στο 2022.
Διαθέσιμο σε εκδόσεις με δύο ή τρεις άξονες, το Econic αποτελεί μια από τις πλέον κατάλληλες επιλογές φορτηγού για χρήση σε ενδοαστικές μεταφορές πάσης φύσεως ενώ εξαιρετικές είναι οι επιδόσεις του σε εφαρμογές όπως π.χ. η αποκομιδή απορριμμάτων. Ειδικά σε αυτήν την περίπτωση, η ηλεκτροκίνητη έκδοση του θα μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα σε ότι αφορά στη μείωση των εκπομπών ρύπων και του κόστους χρήσης δεδομένου ότι, τα εν λόγω δρομολόγια δεν είναι συνήθως μεγαλύτερα των 100 χλμ. ενώ περιλαμβάνουν πολλαπλές στάσεις κατά τη διάρκεια τους, γεγονός που μεταφράζεται σε βέλτιστη απόδοση του συστήματος ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση του οχήματος και άρα, περαιτέρω αύξηση της μέγιστης αυτονομία του οχήματος.
Παράλληλα, η ειδικά σχεδιασμένη «DirectVision» καμπίνα του οδηγού με τις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες και το ιδιαίτερα χαμηλό δάπεδο, διασφαλίζει εξαιρετική ορατότητα στον οδηγό ενώ παράλληλα, το έργο του συνεπικουρείται από προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα ασφάλειας όπως το «Sideguard Assist».
Σε σχετικές του δηλώσεις, η επικεφαλής του τμήματος E-Mobility του Ομίλου Daimler για τον κλάδο των βαρέων επαγγελματικών οχημάτων, κ. Gesa Reimelt, ανέφερε πως: «… Στόχος μας στη Daimler Trucks & Buses είναι να προσφέρουν όλα τα νέα επαγγελματικά μας οχήματα σε εκδόσεις με μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, σε όλες τις βασικές αγορές, έως το 2039. To eEconic αναμένεται να αποτελέσει μια εξ αυτών των προτάσεων».