Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Το Jeep Gladiator άλωσε τους αμμόλοφους της Αραβικής Χερσονήσου, κατακτώντας εκτός από την πιστοποίηση «Trail Rated» που είχε ήδη και την «Desert Rated».
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το Jeep Gladiator άλωσε τους αμμόλοφους της Αραβικής Χερσονήσου, κατακτώντας εκτός από την πιστοποίηση «Trail Rated» που είχε ήδη και την «Desert Rated».

Στην έρημο με τo Jeep XDubai Gladiator (+vid)

6.254 Επισκέψεις στο άρθρο (4/2/2022)

Το Jeep Gladiator έφερε εις πέρας μια μοναδική περιπέτεια σε μία από τις πλέον αφιλόξενες περιοχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, διανύοντας μια διαδρομή 587 χλμ. στην έρημο υπό εξαιρετικά συνθήκες, περνώντας από σημεία που βρέθηκαν για πρώτη φορά τροχοφόρα οχήματα.

To Jeep Gladiator κατακτά τους αμμόλοφους στο δικό του Ράλι Ντακάρ!

  • Διαδρομή 587 χλμ. της XDubai στους 50 βαθμούς Κελσίου
  • Πάτησε εδάφη όπου περνάνε για 1η φορά τροχοφόρα οχήματα
  • Με αναβαθμισμένη ανάρτηση & διαχείριση κινητήρα-κιβωτίου
  • Με το σπαθί του οι πιστοποιήσεις Trail Rated & Desert Rated
 
Tο Jeep Gladiator, επιβεβαιώνοντας στην πράξη τις εκτός δρόμου δυνατότητές του που υποδηλώνει η πιστοποίηση «Trail Rated», κατέκτησε μια από τις πλέον αφιλόξενες περιοχές στη γη, όπου επικρατούν οι ακραίες καιρικές συνθήκες και η απουσία οδικού δικτύου.
 
Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με την εταιρεία XDubai που διοργανώνει μερικές από τις πιο εντυπωσιακές εκδηλώσεις extreme sports στη Μέση Ανατολή, εννέα άτομα με τρία Jeep Gladiator ήρθαν αντιμέτωπα με μια ακραία διαδρομή 587 χλμ., το #GladiatorRoute.
 
Με αφετηρία το νοτιότερο άκρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) δίπλα στα σύνορα με τη Σαουδική Αραβία, μέσα σε 5 ημέρες τα πληρώματα έφτασαν στο Βορειότερο μέρος των HAE στο Ras Al Khaimah, έχοντας διασχίσει μερικά από τα πλέον δύσβατα εδάφη της Αραβικής Χερσονήσου, συμπεριλαμβανομένης της ερήμου Rub` Al Khali, ενώ πέρασαν και από σημεία που βρέθηκαν για πρώτη φορά τροχοφόρα οχήματα. Οι συνθήκες, εκτός από την εξαντλητική ζέστη που έφτανε έως και τους 50 βαθμούς υπό σκιά, περιελάμβαναν διάβαση από αμμόλοφους, αλλά και πετρώδειςς ορεινούς όγκους, αδιάβατους ακόμα και για μερικά από τα πλέον ικανά εκτός δρόμου οχήματα.

Σε συνεργασία με την XDubai που διοργανώνει εκδηλώσεις extreme sports στη Μέση Ανατολή, εννέα άτομα με τρία Jeep Gladiator ήρθαν αντιμέτωπα για 5 μέρες με μια ακραία διαδρομή 587 χλμ.

Σε συνεργασία με την XDubai που διοργανώνει εκδηλώσεις extreme sports στη Μέση Ανατολή, εννέα άτομα με τρία Jeep Gladiator ήρθαν αντιμέτωπα για 5 μέρες με μια ακραία διαδρομή 587 χλμ.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Τα αναβαθμισμένα Gladiator στους αμμόλοφους

Για να ανταπεξέλθει σε αυτές τις προκλήσεις, το Jeep Gladiator, βασίστηκε στα κύρια χαρακτηριστικά που συνοδεύουν όλες τις εκδόσεις του μοντέλου. Το στιβαρό πλαίσιο, οι αποδοτικοί κινητήρες (Pentastar V6 3,6lt – 285hp  και EcoDiesel V6 3,0lt 260hp), το προηγμένο σύστημα κατ` επιλογή τετρακίνησης και οι ανθεκτικοί άξονες Dana συνθέτουν ένα σύνολο απόλυτα ικανό για τις ακραίες συνθήκες της Μέσης Ανατολής.
 
Παράλληλα, με δεδομένη την αυξημένη δυσκολία που παρουσίαζε η δοκιμασία του XDubai, η Jeep Performance Parts εφοδίασε τα Gladiator της αποστολής με αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 13 χλστ., αλλά και ειδικά για το μοντέλο αμορτισέρ της FOX. Τα συγκεκριμένα διαθέτουν ξεχωριστό δοχείο για το υδραυλικό υγρό, έτσι ώστε αυτό να διατηρείται σε ιδανική θερμοκρασία ανεξάρτητα από το πόσο σκληρή είναι η χρήση, αλλά και η θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Την ίδια στιγμή διαθέτουν ειδική λειτουργία όπου στο τέλος της διαδρομής τους παρέχουν ένα δεύτερο επίπεδο απορρόφησης έτσι ώστε να βελτιώνεται η άνεση και ο έλεγχος του οχήματος κατά την κάλυψη δύσβατων εδαφών με υψηλή ταχύτητα.
 
Τέλος τα οχήματα διέθεταν μία επιπλέον λειτουργία στο σύστημα διαχείρισης του κινητήρα-κιβωτίου με την ονομασία Off-Road Plus, η οποία ρύθμιζε κατάλληλα την απόδοση για τις διαδρομές στην έρημο. Με βάση τα παραπάνω στοιχεία, τα Gladiator της αποστολής είναι τα πρώτα μοντέλα της Jeep που εκτός από την πιστοποίηση Trail Rated, κατακτούν και την πιστοποίηση Desert Rated.

Η ομάδα των αστέρων που άλωσε την έρημο

Μεταξύ των συμμετεχόντων στο #GladiatorRoute ήταν ο Nicholi Rogatkin, Παγκόσμιος Πρωταθλητής και θρυλικός ποδηλάτης του FMB, ο JB O`Neil, Wakeboarder of the Year 2021 και η Lynn Jung, καλύτερη γυναίκα αθλήτρια στη μεγαλύτερη διοργάνωση Freerunning στον κόσμο, το «Red Bull Art of Motion».
 
Παρακάτω μπορείτε να δείτε το video με την περιπέτεια του #GladiatorRoute:

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »