Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το Ducato αναβαθμίζεται, συνδυάζοντας τις υψηλές μεταφορικές δυνατότητες με προηγμένα χαρακτηριστικά σε επίπεδο συνδεσιμότητας, ασφάλειας και άνεσης.

Ψηφιακό περιβάλλον και πλήθος τεχνολογικών εφαρμογών για το ανανεωμένο Ducato, το οποίο μπορεί να αποτελέσει ένα Wi-Fi Hot Spot, όπου μπορούν να συνδεθούν έως και 8 συσκευές.

Τραπεζάκι φαγητού, χώρος αποθήκευσης εγγράφων ή βάση φόρτισης ηλεκτρικών συσκευών; Η απόφαση προφανώς είναι του οδηγού…

Συνολική αναβάθμιση για το Fiat Ducato

3.132 Επισκέψεις στο άρθρο (18/5/2021)

Εξελιγμένες τεχνολογικές εφαρμογές άνεσης, ασφάλειας και συνδεσιμότητας, ενσωματώνει το ριζικά ανανεωμένο Fiat Ducato, απλουστεύοντας τη ζωή του οδηγού, σε μια συνολικά αναβαθμισμένη καμπίνα. Παράλληλα, βελτιωμένη εμφανίζεται η γκάμα των κινητήρων, ενώ οι -μετρ της αισθητικής- Ιταλοί ενίσχυσαν και το στιλ του best-seller LCV.

Το περσινό best-seller LCV μοντέλο της Ευρώπης, το 8ης γενιάς Ducato της Fiat Professional, δέχθηκε μια εκ βάθρων ανανέωση προκειμένου να ενσωματώσει περισσότερες τεχνολογικές εφαρμογές που αφορούν στη συνδεσιμότητα και στην άνεση, ενώ παράλληλα με αισθητικές παρεμβάσεις των σχεδιαστών, τονώθηκε και το στιλ του.
 
Οι μεγαλύτερες αλλαγές βρίσκονται στην καμπίνα, όπου έχει τοποθετηθεί ένας νέος, πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων, ο οποίος -σε συνδυασμό με το προηγμένο σύστημα πολυμέσων UConnect με την οθόνη αφής των έως και 10 ιντσών- βοηθάει στη δημιουργία ενός high-tech περιβάλλοντος. Παράλληλα, το εσωτερικό έχει επανασχεδιαστεί σε μεγάλο βαθμό, από το νέο ταμπλό και το νέο τιμόνι μέχρι τις επενδύσεις των θυρών και τα χειριστήρια του κλιματισμού, που υπόσχονται καλύτερη εργονομία και ποιοτική αίσθηση. Επιπλέον, τα καθίσματα έχουν νέα επένδυση και σχεδιασμό, ώστε να προσφέρουν μεγαλύτερη άνεση στον οδηγό και στους συνεπιβάτες του.
 
Το σημαντικότερο στοιχείο του νέου Ducato -το οποίο υπενθυμίζεται διατίθεται και ως ηλεκτρικό- όμως, είναι το γεγονός πως πλέον εφοδιάζεται με μια πλήρη γκάμα προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης (ADAS) για ακόμα περισσότερη ασφάλεια και άνεση. Χάρη σε αυτά, το νέο Ducato είναι το πρώτο ελαφρύ επαγγελματικό μοντέλο που διαθέτει δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2. Σημειώνεται, πως τα συστήματα ADAS πλαισιώνουν τεχνολογικές εφαρμογές, όπως ο ψηφιακός κεντρικός καθρέπτης, ο οποίος βελτιώνει την ορατότητα προς τα πίσω σε σχέση με τις συμβατικές λύσεις, το σύστημα ελέγχου ευστάθειας σε δυνατούς ανέμους, αλλά και το ημι-αυτόνομο σύστημα παρκαρίσματος.
 
Αξίζει να αναφερθεί, πως οι επιλογές συνδεσιμότητας δίνουν, εκτός των άλλων, τη δυνατότητα παρακολούθησης της πορείας και της κατάστασης (επίπεδο καυσίμου, πίεση ελαστικών, κτλ.) του αυτοκινήτου από απόσταση. Παράλληλα, προσφέρεται η «έξυπνη» πλοήγηση, όπως και η δυνατότητα μετατροπής του οχήματος σε Wi-Fi Hot Spot, όπου μπορούν να συνδεθούν έως και 8 συσκευές ταυτόχρονα.
 
Αξίζει να αναφερθεί πως τη δουλειά του οδηγού διευκολύνουν περαιτέρω νέες πρακτικές λύσεις, όπως το σύστημα εισόδου και εκκίνησης χωρίς κλειδί, αλλά το ηλεκτρικό χειρόφρενο. Το ίδιο κάνει και ο πολυχρηστικός χώρος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση εγγράφων, τη φόρτιση ηλεκτρικών συσκευών (με USB-A, USB-C και πρίζα 230V) ή να αποτελέσει ένα τραπεζάκι στο οποίο ο οδηγός μπορεί να γευματίσει. Ακόμα, διαθέσιμο είναι και ένα σύστημα πνευματικής ανάρτησης για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία φόρτωσης.
 
Σε επίπεδο κινητήρων, το νέο Ducato εφοδιάζεται με μια πλήρως ανανεωμένη γκάμα συνόλων προδιαγραφών Euro 6D-Final. Οι εν λόγω diesel κινητήρες MUltijet3 βασίζονται στη νέα -και αποκλειστική για τον όμιλο Stellantis- αρχιτεκτονική Η3, προσφέροντας υψηλή απόδοση και αποδοτικότητα, με μειωμένο βάρος και χαμηλότερες (έως και 7%) εκπομπές CO2, με την εταιρεία να υπόσχεται ακόμα υψηλότερα επίπεδα αξιοπιστίας. Διαθέσιμες είναι 4 εκδόσεις σε επίπεδο απόδοσης (120, 140, 160 και 180 ίπποι) που συνδυάζονται με ένα επίσης νέο χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ υπάρχει και η επιλογή για το αυτόματο κιβώτιο των 9 σχέσεων σε όλες τις εκδόσεις, πλην της βασικής.
 
Για το τέλος αφήσαμε το στοιχείο που έχει μεν τη μικρότερη σημασία σε ένα επαγγελματικό εργαλείο, ωστόσο παίζει και αυτό το ρόλο του στην επιλογή ενός οχήματος. Λόγος γίνεται για την εμφάνιση, με τους Ιταλούς να τοποθετούν μια νέα μάσκα με πιο δυναμικό προφίλ. Παράλληλα, το παρών δίνουν τα νέα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας Full-LED, τα οποία εκτός από την καλύτερη απόδοση (+30% σε σχέση με τα συμβατικά) έχουν και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, μειώνοντας -έστω και λίγο- το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας (TCO).