Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου

Τα «εργαλεία» κάνουν τον μάστορα

27.804 Επισκέψεις στο άρθρο (15/10/2019)

Οι κατασκευές, η οικοδομή ή –ειδικότερα- τα τεχνικά επαγγέλματα, έχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις από τα επαγγελματικά οχήματα, δεδομένης του πολυσύνθετου αυτού κλάδου επιχειρηματικότητας.
Ο κλάδος των κατασκευών (γενικότερα) και της οικοδομής (ειδικότερα) είναι μεταξύ αυτών που επλήγησαν περισσότερο κατά τη προηγούμενη 10ετία της χρηματοπιστωτικής κρίσης που έχει καθηλώσει την ελληνική κοινωνία.
Όπως είναι φυσικό, τα πάσης φύσεως τεχνικά επαγγέλματα καθώς και οι μεταφορικές εταιρείες που εξειδικεύονται στην μεταφορά προϊόντων που σχετίζονται με τον κλάδο, «καθηλώθηκαν».
Μηχανικοί, αρχιτέκτονες, διακοσμητές, γραφεία μελετών, τεχνικές εταιρείες, εργολάβοι, έμποροι δομικών υλικών και εξοπλισμού κτηρίων, εγκαταστάσεων δικτύων μεταξύ των οποίων αξίζει να αναφέρουμε ειδικότητες όπως οι υδραυλικοί, οι ηλεκτρολόγοι, οι ηλεκτρονικοί, οι ψυκτικοί, οι ειδικοί καυστήρων, συστημάτων ασφαλείας και ανελκυστήρων, οι τεχνίτες πέτρας, μαρμάρου, ξύλου, αλουμινίου και γυαλιού, οι οικοδόμοι, οι ελαιοχρωματιστές κ.ά., έχουν αντιμετωπίσει ιδιαίτερα μεγάλες δυσκολίες καθΆ όλη τη διάρκεια της προηγούμενης 10ετίας, αναζητώντας παράλληλα λύσεις που θα τους επιτρέψουν όχι μόνο να διατηρήσουν την ανταγωνιστικότητα της επιχείρησης τους, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις, να διασφαλίσουν την βιωσιμότητα τους.

Πολλαπλά σημάδια ανάκαμψης
Σύμφωνα και με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από το ΙΟΒΕ, προγράμματα όπως το «Εξοικονομώ» έχουν επιφέρει μια σαφή θετική βελτίωση της εικόνας της -εν λόγω- αγοράς κατά τη διάρκεια της τελευταίας 2ετίας ενώ δεν πρέπει να παραβλέπουμε πως, με βάση τους στόχους του εν λόγω προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης των κτηρίων, μέχρι το 2030 θα πρέπει να έχει αναβαθμιστεί το 30% των κτηρίων κατοικίας.
Αυτό είναι φυσικό πως έχει επιφέρει αύξηση στην παραγωγή οικοδομικών προϊόντων (προβλέψεις αναφέρουν έως και κατά 21,5% στη ζήτηση μέσα στο 2020).
Παράλληλα, ανάκαμψη παρατηρείται και στη βιομηχανία κατασκευής ακινήτων, η οποία μεταξύ άλλων, αποδίδεται στο ενδιαφέρον για ανακαινίσεις λόγω AirBnB αλλά και στις αγοραπωλησίες, κυρίως παλαιών ακινήτων, λόγω της πολύ χαμηλής τους τιμής.
Την ίδια στιγμή, η νέα πολιτική ηγεσία ευελπιστεί να δώσει νέα ώθηση στον κατασκευαστικό κλάδο μέσω μιας σειράς αναπτυξιακών κινήτρων, τόσο σε επίπεδο φορολογικών μεταρρυθμίσεων, όσο και σε επίπεδο διευκόλυνσης επενδύσεων.
Αναστολή του ΦΠΑ στις νέες οικοδομές για τρία έτη, έκπτωση έως 40% σε δαπάνες για την ενεργειακή αναβάθμιση και την ανακαίνιση κτηρίων, αναστολή του φόρου υπεραξίας των ακινήτων είναι ορισμένα από τα εν λόγω κίνητρα, την ίδια στιγμή που μεγαλόπνοα προγράμματα όπως το Ελληνικό, τα επενδυτικά σχέδια ανάπτυξης του λιμένα του Πειραιά από την Cosco, η νέα γραμμή 4 του Μετρό κ.ά., είναι σαφές πως θα έχουν σαφή - θετικό- αντίκτυπο στον κατασκευαστικό κλάδο γενικότερα.
 
Οι ανάγκες του κλάδου των τεχνικών επαγγελμάτων
Η τεράστια ποικιλία των επαγγελμάτων που απαρτίζουν τον κλάδο της οικοδομής αποτυπώνεται και στα φορτία που καλούνται να μεταφέρουν με τα επαγγελματικά οχήματα τους.
Από αδρανή υλικά, όπως π.χ. σκυρόδεμα έως τις… βίδες, οι επαγγελματίες της κατηγορίας απαιτούν τη δυνατότητα μεταφοράς προϊόντων, εξοπλισμού αλλά και προσωπικού.
Με αυτό ως δεδομένο, το να επιλέξει κανείς κατάλληλα επαγγελματικά οχήματα που θα αποτελούσαν κατάλληλες επιλογές για τους επιτηδευματίες του κλάδου είναι μάλλον… ουτοπικό ωστόσο, μπορούμε να προσπαθήσουμε να σκιαγραφήσουμε ορισμένες βασικές ανάγκες και να παρουσιάσουμε συγκεκριμένες -πληρέστατες- επιλογές οχημάτων σε διάφορες κατηγορίες της αγοράς.
 
Τα ΘΕΛΩ και ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ του επαγγελματία
  • Δυνατότητα μεταφοράς αντικειμένων ακανόνιστου σχήματος
  • Ανάγκη για πολλαπλούς αποθηκευτικούς χώρους
  • Δυνατότητα μεταφοράς και εξειδικευμένου τεχνικού προσωπικού
  • «Έξυπνα» συστήματα στερέωσης φορτίων
  • Ευελιξία ως προς τη χωροταξική διαρρύθμιση της καρότσας
  • Ικανότητα κίνησης ακόμη και σε ήπιες εκτός δρόμου διαδρομές
Με βάση όλα τα παραπάνω (και αποφεύγοντας να αναφερθούμε σε φορτηγά οχήματα άνω των 3,5t., τα οποία φυσικά και αποτελούν μια πρώτης τάξεως επιλογή) για τις μεταφορικές ανάγκες του κλάδου της οικοδομής και των διαφόρων τεχνικών επαγγελμάτων που την απαρτίζουν θα μπορούσαν να καλύψουν με άνεση οχήματα από την κατηγορία των Vanette (ευελιξία, μεγάλη ποικιλία εκδόσεων κ.ά.), των Μεγάλων Vans (διαστάσεις χώρου φόρτωσης, μεγάλο ωφέλιμο φορτίο, εκδόσεις με ανοικτή ή και ανατρεπόμενη καρότσα κ.ά.) και των Pick-Up (δυνατότητα κίνησης και εκτός δρόμου, μεταφορά έως και 5 επιβατών, ωφέλιμο φορτίο έως και άνω του 1,0 t. κ.ά.).

 

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)