Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

H –online- διασύνδεση όλων των εμπλεκομένων στην εφοδιαστική αλυσίδα αναμένεται να μεταβάλλει άρδην την αποδοτικότητα των μελλοντικών μεταφορών.

Νέα «ψηφιακή» νοοτροπία

10.234 Επισκέψεις στο άρθρο (16/8/2018)

Έννοιες όπως η ψηφιοποίηση, το διαδίκτυο των συσκευών (IoT- Internet of Things) ή η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ – Artificial Intelligence) αναμένεται να μεταβληθούν στις κινητήριες δυνάμεις του κλάδου των logistics στο προσεχές μέλλον.
Από τα ρομποτικά συστήματα που χρησιμοποιούνται στις σύγχρονες αποθήκες μέχρι τα –εντυπωσιακά σε όγκο- δεδομένα που απαιτούν υπερυπολογιστές με ειδικούς αλγόριθμους για την επεξεργασία τους σε πραγματικό χρόνο, οι αλλαγές στον κλάδο των logistics είναι… κοσμογονικές. Ποτέ άλλοτε δεν υπήρξαν τόσοι πολλοί και σημαντικοί παράγοντες που επιβάλλεται να αντιμετωπιστούν ταυτόχρονα, από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στην παρούσα φάση ο κλάδος των μεταφορών και των logistics.
Η δυνατότητα διασύνδεσης των διαφόρων φάσεων της μεταφοράς μέσω των υπηρεσιών της τηλεματικής αναμένεται πολύ σύντομα να προσφέρει τη δυνατότητα σε οποιοδήποτε να επικοινωνεί –σε πραγματικό χρόνο- με τον οποιονδήποτε και όσοι είναι σε θέση να έχουν άμεση ενημέρωση για όσα συμβαίνουν σε κάθε στάδιο της μεταφοράς, θα μπορούν να εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα.
Σε αυτό το κομμάτι, η Mercedes-Benz προσφέρει μέσω του Fleetboard σημαντικές υπηρεσίες στους πελάτες της καθώς, από το 2013, κάθε νέο φορτηγό της εταιρείας φέρει τα απαιτούμενα… εχέγγυα. Με περισσότερους από 400 αισθητήρες και λογισμικό με άνω των 100 εκ. γραμμών ψηφιακού κώδικα, κάθε σύγχρονο φορτηγό είναι σαφώς πιο εξελιγμένο και «έξυπνο» σε σχέση ακόμη και με τα διαστημόπλοια που προσέγγισαν στο φεγγάρι.
Μέσω υπηρεσιών όπως το Fleetboard και το Mercedes-Benz Uptime, η εταιρεία έχει αποδειχθεί πως μπορεί να μειώσει δραστικά το κόστος και τον χρόνο επισκευής ενός οχήματος ή να ανιχνεύσει σε πρώιμο στάδιο τις όποιες βλάβες οι οποίες ενδεχομένως θα οδηγούσαν σε ακινητοποίηση του. Αυτό φυσικά επιφέρει και βελτιστοποίηση των δρομολογίων από πλευράς του διαχειριστή στόλου οχημάτων μιας επιχείρησης, αυξάνοντας την αποδοτικότητα της και μειώνοντας τα λειτουργικά κόστη της.