Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το πολυσύνθετο όραμα μιας νέας εποχής

10.221 Επισκέψεις στο άρθρο (16/8/2018)

Μαζί με ακόμη 100 περίπου δημοσιογράφους από όλη την ΕΕ, συμμετείχαμε στο συνέδριο «FutureLab@Mercedes-Benz Trucks» μέσω του οποίου, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία μας προσέφερε μια πρόγευση του… οράματος και των δράσεων που αναμένεται να υλοποιήσει, προκειμένου να διαμορφώσει το μέλλον των οδικών εμπορευματικών μεταφορών.

Σύμφωνα με τις σχετικές δηλώσεις του κ. Steffen Kaup, Επικεφαλής του τμήματος Έρευνας για τον κλάδο των Μεταφορών και των Logistics (Future Research Transport & Logistics) της Daimler AG: «… Ο χώρος των διεθνών οδικών μεταφορών βιώνει μια δραστική αναδιάρθρωση και προκειμένου (ως Daimler AG) να προετοιμαστούμε για όλες αυτές τις αλλαγές που συντελούνται, θα βασιστούμε σε νέες τεχνολογίες και την ψηφιακή… μεταμόρφωση μας, προκειμένου να αναπτύξουμε νέα μοντέλα που θα προσφέρουν τις βέλτιστες μεταφορές στον ελάχιστο χρόνο. Αξίζει να αναφέρουμε πως ακόμη και τα δίκτυα μεταφορών έχουν ήδη αρχίσει να φανερώνουν τα όρια τους. Παράλληλα, οι ολοένα και πιο αυστηρές προδιαγραφές που τα επαγγελματικά οχήματα καλούνται να καλύψουν, αποτελούν μια σημαντική πρόκληση για τις διεθνείς αυτοκινητοβιομηχανίες. Για τον λόγο αυτό, είμαστε αντιμέτωποι με την ανάγκη εξεύρεσης λύσεων που θα προσφέρουν τη βέλτιστη αποδοτικότητα στους πελάτες μας, σε μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη βάση».
Αντίστοιχα, ο επικεφαλής της Mercedes-Benz Trucks και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler Trucks, κ. Stefan Buchner, που έδωσε το παρόν στο συνέδριο «FutureLab» ανέφερε πως: «… Εφηύραμε το φορτηγό και θα συνεχίσουμε να πρωταγωνιστούμε την περαιτέρω εξέλιξη του. Το φορτηγό του μέλλοντος θα προσφέρει τις απαντήσεις σε πολλά δύσκολα ερωτήματα. Θα είναι πιο αποτελεσματικό, αποδοτικό και ασφαλές από ποτέ ενώ θα εφοδιάζεται με νέες τεχνολογίες και συστήματα που θα παρέχουν τις κατάλληλες λύσεις στους πελάτες μας και τους οδηγούς τους κατά τη διάρκεια των καθημερινών προσπαθειών τους».
Αυτά είναι, επιγραμματικά τα ερωτήματα που οι υπεύθυνοι της Mercedes-Benz Trucks έθεσαν κατά τις προκαταρκτικές τους δηλώσεις στο πρόσφατο συνέδριο «FutureLab@Mercedes-Benz Trucks» που διοργανώθηκε στη Γερμανία παρουσία εκπροσώπων του διεθνούς Τύπου από πολλές χώρες της ΕΕ, ενώ στις σελίδες που ακολουθούν, μπορείτε να βρείτε τα όσα μας αποκάλυψαν οι ειδικοί της εταιρείας σχετικά με τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που έχουν θέσει ως προτεραιότητες για την περαιτέρω βελτίωση των προϊόντων τους, μέσω της στρατηγικής «RoadEfficiency 2030» που ουσιαστικά εστιάζει σε τέσσερις τομείς με την κωδική ονομασία «CASE» (Connected, Autonomous, Shared & Services, Electric).