Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η εξέλιξη των ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου της οδικής συμπεριφοράς των βαρέων επαγγελματικών οχημάτων, θα αναβαθμίσει κάθετα την επίδραση τους στην οδική ασφάλεια.

    Διασφαλίζοντας την βέλτιστη οδική ασφάλεια

    10.236 Επισκέψεις στο άρθρο (16/8/2018)

    Ένας από τους βασικότερους στόχους της ΕΕ σε ότι αφορά την οδική ασφάλεια είναι ο μηδενισμός των ανθρώπινων ασφαλειών στην άσφαλτο έως το 2050!
    Αυτός παράλληλα είναι και ένας από τους βασικότερους πυλώνες πάνω στους οποίους βασίζεται εδώ και δεκαετίες, η εξέλιξη των νέων φορτηγών της Mercedes-Benz Trucks.
    Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα πολλαπλών τεχνολογικών καινοτομιών που έχει υιοθετήσει η εταιρεία στα φορτηγά της, όπως π.χ. το Active Brake Assist που πρωτοπαρουσιάστηκε πριν από μια 10ετία πλέον.
    Αντίστοιχα, το Lane Keeping Assist που πρώτη εισήγαγε στον κλάδο η Mercedes-Benz Trucks, περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό όλων των νέων οχημάτων, σύμφωνα με τα όσα ορίζει η σχετική νομοθεσία της ΕΕ.
    Αντίστοιχα, από το 2016, η Mercedes-Benz Trucks έχει παρουσιάσει το Active Brake Assist 4ης γενιάς που είναι σε θέση να ανιχνεύει ακόμη και την κίνηση πεζών όπως αντίστοιχα και στο Sideguard Assist.
    Η περαιτέρω εξέλιξη όλων των παραπάνω –και όχι μόνο- συστημάτων θα συμβάλλει στην μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στο μέλλον.
    Ωστόσο, τα αποτελέσματα πρόσφατων ερευνών φανερώνουν και ένα ακόμη πρόβλημα. Το 13% περίπου των επαγγελματιών οδηγών φορτηγών, εμφανίζει χρόνια προβλήματα άγχους που σχετίζονται άμεσα με τις έντονες κυκλοφοριακές συνθήκες που καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά.
    Θέλοντας να ανταποκριθεί και σε αυτό το πρόβλημα, η Mercedes-Benz εξελίσσει συστήματα όπως π.χ. το Proximity Control Assist με λειτουργία «stop-and-go», που διευκολύνουν σημαντικά το έργο του οδηγού.