Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
elastika
Leasing

Παρουσιάστηκε το 3αξονικό Tourismo

2.238 Επισκέψεις στο άρθρο (12/6/2007)

Αποτελεί ένα από τα κορυφαία σε πωλήσεις λεωφορεία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και όχι άδικα καθώς, το Mercedes-Benz Tourismo διακρίνεται για την κορυφαία ποιότητα και το προηγμένο τεχνολογικό του επίπεδο. Πρόσφατα η γκάμα του εμπλουτίστηκε με μια 3αξονική έκδοση.

Πέραν των εκδόσεων με δύο άξονες, συνολικού μήκους 12,1 μέτρων, το Mercedes-Benz Tourismo M, ένα εκ των πιο εμπορικών μοντέλων στην ευρωπαϊκή αγορά λεωφορείων, απέκτησε και μια τριαξονική με συνολικό μήκος 13,0 μέτρων.

Με μεικτό βάρος που ανέρχεται στους 24,0 τόνους, το νέο Tourismo M διακρίνεται για τους τεράστιους χώρους που προσφέρει τόσο για τους επιβάτες όσο και τις αποσκευές τους (μπαγκαζιέρες 10,2 κ.μ. στις εκδόσεις με τουαλέτα) ωστόσο χάρη διευθυνόμενο τρίτο άξονα, διατηρεί έναν ιδιαίτερα περιορισμένο κύκλο στροφής, ο οποίος δεν υπερβαίνει τα 21,2 μέτρα. Όπως προαναφέραμε ένα από τα κύρια γνωρίσματα του Tourismo είναι η κορυφαία ποιότητα των υλικών που έχουν χρησιμοποιηθεί στο εσωτερικό του, με αποτέλεσμα οι επιβαίνοντες σε αυτό να απολαμβάνουν ένα πολύ καλό επίπεδο άνεσης και ασφάλειας κατά τις μετακινήσεις τους. Με δυνατότητα μεταφοράς 53+1+1 επιβατών, το τριαξονικό μοντέλο προσφέρει άνετους χώρους και ανέσεις που παραπέμπουν σε… άλλου είδους μέσα μαζικής μεταφοράς. Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί στην διατήρηση της βέλτιστης δυνατής ατμόσφαιράς στο εσωτερικό του οχήματος και χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως το σύστημα του εξαερισμού δύναται να ανακυκλώνει έως και 4.400 κ.μ. αέρα/ ώρα (ουσιαστικά ανακυκλώνει τον αέρα στο εσωτερικό 100 φορές/ ώρα).

Ιδιαίτερα προσεγμένος και ποιοτικά κατασκευασμένος είναι και ο «χώρος εργασίας» του οδηγού του οχήματος, με βασικότερα χαρακτηριστικά του την πολύ καλή εργονομία των διαφόρων χειριστηρίων και το σχεδόν «απόλυτο» οπτικό πεδίο που προσφέρει στον χειριστή του οχήματος. Πληροφοριακά αναφέρουμε πως η νέα γενιά του Tourismo έχει να επιδείξει αυξημένο μήκος στον χώρο για το οδηγό (κατά 140 χλστ.) σε σχέση με την προηγούμενη.

Την κίνηση του νέου τριαξονικού εκπροσώπου της Γερμανικής εταιρείας αναλαμβάνει ένας εξακύλινδρος OM 457 LA ο οποίος αποδίδει ισχύ 428 ίππων και ροπή 2.100 Nm από τις 1.100 σ.α.λ. Βασιζόμενος στη τεχνολογία SCR (BlueTec) καλύπτει τις προδιαγραφές της Euro 4 ενώ η πολύ καλή συνεργασία του με το μηχανικό κιβώτιο Mercedes-Benz GO 210 επιτρέπει την κίνηση του οχήματος με ταχύτητα 100 χλμ. στις 1.500 σ.α.λ.

Τέλος δεν πρέπει να παραλείψουμε τα κορυφαία ηλεκτρονικά συστήματα με τα οποία εφοδιάζεται το Mercedes-Benz Tourismo M. Συγκεκριμένα, όπως και οι υπόλοιπες εκδόσεις του εν λόγω λεωφορείου, ο σχετικός εξοπλισμός περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το ABS, το ASR (σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης των κινητηρίων τροχών), το EBS (Electronic Braking System), το ESP (σύστημα ελέγχου της ευστάθειας), το BAS (Brake Assist), το DBL (Continuous Braking Limiter), το retarder κ.ά.