Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

«Ασφαλείς» επιλογές ελαφρών επαγγελματικών

20.328 Επισκέψεις στο άρθρο (20/6/2019)

Τα σύγχρονα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα επιδεικνύουν ένα κορυφαίο επίπεδο ενεργητικής / παθητικής ασφάλειας προς όφελος των επιβατών τους, του φορτίου και φυσικά των υπολοίπων χρηστών του οδικού δικτύου.

Τεχνολογίες που επιτρέπουν στα οχήματα να «σκέφτονται» και κυρίως, να αντιδρούν σημαντικά πιο γρήγορα από τον οδηγό, εξελίσσονται διαρκώς προκειμένου να διασφαλίσουν πως τα σύγχρονα ελαφρά επαγγελματικά που διατίθενται και στην ελληνική αγορά, επιδεικνύουν ένα σημαντικά βελτιωμένο επίπεδο ενεργητικής ασφάλειας, προς όφελος τόσο της επιχείρησης (αποφυγή αναπάντεχων «δυσάρεστων» εκπλήξεων κατά τη διάρκεια των δρομολογίων) όσο και τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου.
Σε σχέση με τα επιβατικά οχήματα, τα επαγγελματικά, επιδεικνύουν σημαντικές μεταβολές ανά δρομολόγιο σε ότι αφορά στο μεικτό βάρος τους (με ή χωρίς φορτίο) καθώς και τροποποιήσεις του κέντρου βάρους τους.
Για το λόγο αυτό, η διασφάλιση της βέλτιστης οδικής τους συμπεριφοράς κάτω από όλες τις συνθήκες, είναι μια ιδιαίτερα πολύπλοκη διαδικασία.
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως, οι 3 προτάσεις που παρουσιάζουμε, μέσω του εξελιγμένου συστήματος ESP (που αναλαμβάνει να ελέγχει συνεχώς την ευστάθεια του οχήματος σε όλες τις συνθήκες), μπορούν να μεταβάλλουν την οδική τους συμπεριφορά αυτόματα, αναλόγως του βάρους του φορτίου που μεταφέρεται αλλά και με βάση την ρυμούλκηση ή όχι κάποιου trailer!