Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Δείτε το Cybercat ή αλλιώς πώς το Tesla Cybertruck μπορεί να μετατραπεί σε καταμαράν ή ιπτάμενο δελφίνι.
8 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Δείτε το Cybercat ή αλλιώς πώς το Tesla Cybertruck μπορεί να μετατραπεί σε καταμαράν ή ιπτάμενο δελφίνι.

Cybercat: Το Tesla Cybertruck στο νερό!

3.935 Επισκέψεις στο άρθρο (8/2/2022)

Αμφίβια οχήματα έχουμε δει πολλά, λίγα όμως συγκρίνονται με το Cybercat, την ευφάνταστη δηλαδή μετατροπή του Tesla Cybertruck σε σκάφος (καταμαράν ή ιπτάμενο δελφίνι) μέσα σε 5-10 λεπτά, με το πολυαναμενόμενο ηλεκτρικό Pick-Up να μπορεί να μεταμορφωθεί ακόμα και σε πλωτό σπίτι ή μικρό νησί!

Το Tesla Cybertruck σε κάνει high-tech θαλασσόλυκο!

  • Μετατροπή σε καταμαράν - Αυτονομία 185 χλμ. & ταχύτητα έως 40 χλμ./ώρα
  • Ιπτάμενο δελφίνι για να ταξιδεύεις με 65 χλμ./ώρα
  • Από 1 άτομο στο νερό σε 5-10 λεπτά
  • Το Cybertruck γίνεται ακόμα και νησίδα ή πλωτό σπίτι
 
Μπορεί το λανσάρισμα του Cybertruck να πρόκειται να αργήσει ακόμα περισσότερο, καθώς ο CEO της Tesla, Elon Musk, ανακοίνωσε πρόσφατα πως οι πρώτες παραδόσεις μετατέθηκαν για το 2023, αυτό όμως δεν μειώνει στο ελάχιστο το ενδιαφέρον γύρω από το πολυαναμενόμενο ηλεκτρικό Pick-Up, τόσο αυτών που περιμένουν να το κάνουν δικό τους, όσο και εκείνων που εφευρίσκουν διάφορα «καλούδια» που το αφορούν.
 
Με μια τέτοια περίπτωση ασχολούμαστε σήμερα και μάλιστα όχι με μία οποιαδήποτε, αλλά με την πιο «τρελή» ιδέα που έρχεται να συμπληρώσει το «αγροτικό» της Tesla. Λόγος γίνεται για το «Cybercat», έναν ευφάνταστο τρόπο να μετατρέψει κανείς το αυτοκίνητο σε σκάφος.
 
Πρόκειται για το πνευματικό δημιούργημα του ιδρυτή και CEO της εταιρείας, Memory Maps, Anthony Diamond, ο οποίος βρήκε έναν τρόπο να μετατρέψει το Pick-Up σε Catamaran. «Ονειρευόμουν να έχω έναν τρόπο να μπαίνω εύκολα και γρήγορα στο νερό όποτε ήθελα, που ήταν φθηνός, δεν απαιτούσε χώρο στάθμευσης σκαφών (αγκυροβόληση μαρίνας) και, το πιο σημαντικό, ήταν καθαρός δεδομένου του παρελθόντος μου στην τεχνολογία του κλίματος», είπε σχετικά ο κος Diamond.

Το κόστος του Cybercat ανέρχεται από περίπου 19.300 έως 37.600 ευρώ. Φυσικά, θα πρέπει να έχετε αγοράσει πρώτα και το Tesla Cybetruck...

Το κόστος του Cybercat ανέρχεται από περίπου 19.300 έως 37.600 ευρώ. Φυσικά, θα πρέπει να έχετε αγοράσει πρώτα και το Tesla Cybetruck...

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Στο νερό σε 5-10 λεπτά

Η ιδέα του κου Diamond είναι να προσδώσει μια αρθρωτή μορφή στο Cybertruck και να το μετατρέψει σε καταμαράν ή ιπτάμενο δελφίνι ως πιο ακριβή επιλογή, με βάση τη δήλωση του Elon Musk ότι το ηλεκτρονικό Pick-Up θα μπορούσε να λειτουργήσει ως σκάφος σε βραχυπρόθεσμη βάση.
 
Έτσι, γεννήθηκε το Cybercat, το οποίο είναι βασικά μια σειρά εξαρτημάτων που μπορούν να στοιβάζονται στο όχημα χωρίς να παρεμβαίνουν στην αυτονομία και να προστεθούν σε αυτό για να το μετατρέψουν σε σκάφος. Το εκτιμώμενο κόστος είναι φθηνότερο συγκριτικά με ένα πραγματικό σκάφος, τόσο όσον αφορά τη συντήρηση όσο και την αρχική τιμή, και είναι επίσης πιο εύκολο να αναπτυχθεί. Ο κος Diamond λέει ότι θα χρειαζόταν μόνο ένα άτομο και 5 έως 10 λεπτά για να μετατραπεί από χερσαίο όχημα σε σκάφος.

Καταμαράν με αυτονομία 185 χλμ.

Συγκεκριμένα, ο κος Diamond φαντάζεται ότι το καταμαράν Cybercat θα κοστίζει μεταξύ 22.000 και 32.900 δολαρίων (περίπου 19.300 με 28.850 ευρώ), ανάλογα με τον αριθμό των κινητήρων 50 kW που θα θέλει να προσθέσει ο υποψήφιος αγοραστής. Το μέγιστο είναι πέντε, για συνολική ισχύ 335 ίππων.
 
Η τελική ταχύτητα υπολογίζεται σε 22+ κόμβους (πάνω από 40 χλμ./ώρα) και η μέγιστη εμβέλεια αγγίζει τα 100 ναυτικά μίλια (185 χλμ.) με ταχύτητα πλεύσης 5 κόμβων (9,2 χλμ./ώρα). Ωστόσο, η αυτονομία πέφτει στα 44 ναυτικά μίλια (81 χλμ.), όταν το σκάφος κινείται με 13 κόμβους (24 χλμ./ώρα). Συνέχεια του άρθρου >>>