Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

    Volkswagen Transporter: Συνολική βαθμολογία 65%

    17.716 Επισκέψεις στο άρθρο (17/12/2020)

    Σε ορισμένες αγορές εξ αυτών από τις οποίες λήφθηκαν τα δεδομένα σχετικά με το VW Transporter, το σύστημα AEB περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό. Σε συνεργασία με το Forward Collision Warning (FCW) που ενσωματώνει, ήταν διαθέσιμο στο όχημα που δοκιμάστηκε και η απόδοση τους ήταν καλή κατά τις περιπτώσεις που το επαγγελματικό όχημα πλησιάζει κάποιο προπορευόμενο όχημα, τόσο στατικό όσο και εν κινήσει.
    Ωστόσο, η απόδοση του ήταν καλή μόνο στις περιπτώσεις που το εμπόδιο βρίσκονταν ακριβώς μπροστά από το Transporter ή σε μικρή γωνία απόκλισης από την ακολουθούμενη πορεία, με την απόδοση του να μειώνεται αισθητά σε υψηλότερες ταχύτητες κίνησης και ειδικά στις περιπτώσεις που το όχημα / εμπόδιο ήταν στάσιμο. Ωστόσο, συμπεριφέρθηκε καλά ως προς την ανίχνευση κάποιου δικυκλιστή / ποδηλάτη, αλλά οριακά επαρκώς στις περιπτώσεις που ως εμπόδιο ήταν κάποιος πεζός.
    Το προαιρετικό Lane Support System συμπεριφέρθηκε επίσης καλά με το σύστημα Lane Departure Warning (LDW) να προσθέτει πόντους στην βαθμολογία του VW Transporter.
    Το σύστημα Lane Keep Assist (LKA) ήταν σε θέση να αναγνωρίζει όλες τις διαγραμμίσεις του οδοστρώματος και η ενσωματωμένη σε αυτό λειτουργία Emergency Lane Keeping (ELK) επέτρεψε την ομαλή διόρθωση της πορείας του οχήματος σε όλα τα σενάρια με καλό τρόπο.
    Το σύστημα Trafic Sign Recognition (Αναγνώριση Οδικών Σημάνσεων) με κάμερα είναι σε θέση να ανιχνεύει τα εκάστοτε όρια ταχύτητας και επιτρέπει στον οδηγό να ενεργοποιήσει τον περιοριστή ταχύτητας με αποδεκτό τρόπο.
    Το σύστημα υπενθύμισης χρήσης της ζώνης ασφαλείας περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό για τον οδηγό αλλά είναι προαιρετικό για τον συνοδηγό ενώ το σύστημα καταγραφής της οδηγικής συμπεριφοράς του οδηγού είναι σε θέση να τον προειδοποιήσει για τυχόν συνεχόμενα λάθη από πλευράς του λόγω π.χ. κούρασης ή απόσπασης της προσοχής του. Ωστόσο, δεν ήταν ενεργοποιημένο κάθε φορά που το όχημα εκκινούσε, με αποτέλεσμα να μην βαθμολογηθεί θετικά.