Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το S-Way θα είναι το πρώτο βαρύ φορτηγό της Iveco πάνω στο οποίο θα εξελιχθούν συστήματα αυτόνομης κίνησης Επιπέδου 4, σε συνεργασία με την εταιρεία «Plus».

Η Iveco ξεκινά την εξέλιξη αυτόνομων φορτηγών

3.849 Επισκέψεις στο άρθρο (14/4/2021)

Η Iveco προετοιμάζεται να εξελίξει συστήματα αυτόνομης κίνησης των φορτηγών της στο «Επίπεδο 4» μέσα στα αμέσως επόμενα χρόνια.

H Iveco Trucks, θυγατρική του Ομίλου CNH Industrial, εκ των πρωτοπόρων στην εξέλιξη και παραγωγή επαγγελματικών οχημάτων με εναλλακτικούς τύπους καυσίμων, ανακοίνωσε πως υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την εταιρεία «Plus», μια από τις κυριότερες εταιρείες στην εξέλιξη συστημάτων αυτόνομης κίνησης για φορτηγά οχήματα σε παγκόσμιο επίπεδο. Στόχος της εν λόγω συνεργασίας είναι φυσικά η προετοιμασία των μελλοντικών –αυτόνομα κινούμενων- επαγγελματικών οχημάτων της πρώτης.
 
Σε αυτό το πλαίσιο, η τελευταία γενιά του φορτηγού Iveco S-Way θα υιοθετήσει το σύστημα αυτόνομης οδήγησης «PlusDrive» ενώ οι δύο εταιρείες σκοπεύουν να δοκιμάσουν αντίστοιχες λύσεις και στις εκδόσεις φορτηγών της Iveco με κινητήρες που κάνουν χρήση του LNG (Liquefied Natural Gas).
 
Σε σχετικές του δηλώσεις, ο επικεφαλής του τμήματος Τεχνολογίας της Iveco, Marco Liccardo, ανέφερε πως: «… Η συνεργασία με την Plus αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για να επισπεύσουμε την εξέλιξη των φορτηγών οχημάτων μας στα ανώτερα επίπεδα αυτόνομης κίνησης. Η Iveco ήδη εργάζεται πάνω στον τομέα των συστημάτων υποβοήθησης του έργου του οδηγού –ADAS- ωστόσο, όταν αναφερόμαστε στο Επίπεδο 4 της αυτόνομης κίνησης οχημάτων, είναι απαραίτητο να διασφαλίσεις τη δημιουργία ενός… οικοσυστήματος συνεργατών. Χάρη στην τεχνολογική της υπεροχή, την πρωτοποριακή προσέγγιση της και τις πολλαπλές συνεργασίες με κοινούς με εμάς συνεργάτες, η Plus θα είναι ένας ιδανικός συνέταιρος σε αυτήν την προσπάθεια».