Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Γραφική απεικόνιση του μοντέλου ανάπτυξης της κοινωνίας του υδρογόνου.

Κεντρικό ρόλο θα παίξουν τα φορτηγά διανομών κυψελών καυσίμου.

Η Toyota ετοιμάζει την «κοινωνία του υδρογόνου»

3.744 Επισκέψεις στο άρθρο (10/6/2021)

Η Toyota και οι συνεργάτες της θέλουν μια πόλη 300.000 κατοίκων στην Ιαπωνία, να αποτελέσει το αστικό μοντέλο ανάπτυξης με βάση το υδρογόνο, συμβάλλοντας έτσι σε έναν κόσμο απαλλαγμένο από τις εκπομπές άνθρακα.

Οι Αρχές το Νομού Φουκουσίμα της Ιαπωνίας και οι ιθύνοντες της Toyota Motor Corporation, ανακοίνωσαν ότι έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με διάφορους συνεργάτες, για την οικοδόμηση μιας πόλης στη βάση ενός κοντινού μέλλοντος, που θα χρησιμοποιεί υδρογόνο και τεχνολογίες που θα παράγονται στην περιοχή. Σε αυτό το πλαίσιο και προκειμένου να προωθήσει περαιτέρω την ανοικοδόμηση, ο Νομός Φουκουσίμα επικεντρώνεται στο υδρογόνο και έχει δεσμευτεί να κατασκευάσει ένα από τα πρώτα μοντέλα για μια μελλοντική κοινωνία υδρογόνου.
 
Σημειώνεται, πως η Isuzu (η οποία υπενθυμίζεται πως εξαγόρασε πρόσφατα την UD Trucks από το Volvo Group) η Hino (η εταιρεία δηλαδή του ομίλου Toyota που ασχολείται με τα επαγγελματικά οχήματα) και η Toyota επιδιώκουν να επιτύχουν την ουδετερότητα των εκπομπών άνθρακα και επιθυμούν να συνεργαστούν, ώστε να συμβάλουν στην οικοδόμηση μιας νέας πόλης του μέλλοντος στη Φουκουσίμα. Κατά συνέπεια, η Νομαρχία της Φουκουσίμα, η Toyota και οι συνεργάτες τους θα δημιουργήσουν ένα μοντέλο υλοποίησης για παραδόσεις με υδρογόνο σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα, τα οποία διαδραματίζουν ρόλο τόσο ως απαραίτητη αστική υποδομή όσο και ως περιοχές εκκένωσης σε περιόδους καταστροφής. Θα δημιουργήσουν πρώτα ένα μοντέλο υλοποίησης για μια πόλη με πληθυσμό 300.000 ατόμων, προτού αναλάβουν την πρόκληση για την εφαρμογή του μοντέλου σε πόλεις παρόμοιου μεγέθους σε εθνικό επίπεδο.
 
Το μοντέλο εφαρμογής θα κάνει χρήση υδρογόνου που παράγεται σε πολλές τοποθεσίες του νομού, όπως το Fukushima Hydrogen Energy Research Field (FH2R), θα εισαγάγει διάφορα φορτηγά κυψελών καυσίμου (FC) για παραδόσεις, θα βελτιστοποιήσει τη λειτουργική διαχείριση και τα προγράμματα επαναπλήρωσης υδρογόνου μέσω της χρήσης συνδεδεμένων τεχνολογιών και πραγματοποιεί διαχείριση ενέργειας που ανταποκρίνεται στις επικρατούσες τοπικές συνθήκες. Στόχος είναι η μείωση των εκπομπών άνθρακα στην εφοδιαστική αλυσίδα.
 
Σημειώνεται, πως μετά την ανακοίνωση του στόχου ουδέτερων εκπομπών άνθρακα έως το 2050 από την Ιαπωνία, υπάρχει μια αυξανόμενη ανάγκη για συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που στοχεύουν στη δημιουργία βιώσιμων κοινωνιών που μπορούν να μεταδοθούν στις μελλοντικές γενιές. Ο Νομός Φουκουσίμα, η Toyota και οι συνεργάτες τους συμμερίζονται αυτήν την πεποίθηση. Προς το σκοπό αυτό, σκοπεύουν να προωθήσουν σταθερά την υλοποίηση μιας από τις πρώτες κοινωνίες υδρογόνου στον κόσμο, και της ουδετερότητας του άνθρακα, επεκτείνοντας τις σφαίρες συνεργασίας τους και εκμεταλλευόμενες τα διαφορετικά περιφερειακά χαρακτηριστικά του Νομού Φουκουσίμα.
 
Αξίζει να αναφερθεί, πως μέχρι στιγμής οι συμμετέχοντες στο εγχείρημα είναι οι εταιρείες, οι οποίες ακολουθούν σε αλφαβητική σειρά:
  • Asahi Group Holdings, Ltd.
  • AEON CO., LTD.
  • Isuzu Motors Limited
  • SATONENRYO CO., LTD.
  • Seven-Eleven Japan Co., Ltd.
  • DENSO FUKUSHIMA CORPORATION
  • NEMOTO Corporation
  • Hino Motors, Ltd.
  • FamilyMart Co., Ltd.
  • MARUTO CO., LTD.
  • YORK-BENIMARU CO., Ltd.
  • Lawson, Inc.
  • Fukushima Renewable Energy Institute, AIST
Σημειώνεται, τέλος, πως την οργάνωση έχει αναλάβει ο οργανισμός New Energy and Industrial Technology Development Organization.