Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
Η ασφάλεια στον δρόμο μετράει. Ανακαλύψτε τις επιδόσεις των Mercedes-Benz Vito & Opel Movano σε αυτόν τον τομέα.

Η ασφάλεια στον δρόμο μετράει. Ανακαλύψτε τις επιδόσεις των Mercedes-Benz Vito & Opel Movano σε αυτόν τον τομέα.

Mercedes Vito VS Opel Movano: Το ένα κορυφή, το άλλο κάτω από τη βάση!

26.768 Επισκέψεις στο άρθρο (16/3/2023)

Στις πρόσφατες δοκιμές του Euro NCAP αναφορικά με την απόδοση των συστημάτων ADAS με τα οποία εφοδιάζεται, το Opel Movano δεν κατάφερε να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις ενώ την ίδια στιγμή, το Mercedes-Benz Vito ήταν το κορυφαίο της κατηγορίας του. Ας δούμε γιατί…

Αυστηρότερες διαδικασίες, πιέσεις για βελτίωση της ασφάλειας των Vans

 

  • Από «Χρυσό» υποχώρησε σε «Ασημένιο» το Mercedes-Benz Vito
  • Διατηρήθηκε στη «Χάλκινη» βαθμίδα το Opel Movano
  • Γιατί δεν τα κατάφεραν; Φταίει ο ελλιπής σχετικός εξοπλισμός;
  • Πως τα πήγαν στις διαδικασίες αποφυγής οχημάτων και πεζών;  
 
Συνεχίζοντας την παρουσίαση των αποτελεσμάτων των εκπροσώπων των Μεσαίων & Μεγάλων Vans στις πρόσφατες αξιολογήσεις του Euro NCAP, σας παρουσιάζουμε τις επιδόσεις δύο νέων μοντέλων, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
 
Αναφερόμαστε φυσικά στο ανανεωμένο Mercedes-Benz Vito καθώς και στη νέα γενιά του Opel Movano, τα οποία τα βρήκαν… δύσκολα στις δοκιμές αξιολόγησης της επάρκειας και απόδοσης των συστημάτων ADAS (υποβοήθησης του έργου του οδηγού) από τον Euro NCAP.
 
Σε σχέση με τα αποτελέσματα των δοκιμών του οργανισμού, πίσω στο 2021, το ανανεωμένο Mercedes-Benz Vito μπορεί μεν να είδε την επίδοση του να μειώνεται (υποχώρησε από την «Χρυσή» στην «Ασημένια» βαθμίδα), ωστόσο κατάφερε να είναι το 4ο καλύτερο μοντέλο μεταξύ αυτών που ελέγχθηκαν και το κορυφαίο της κατηγορίας των Μεσαίων Vans!
 
Την ίδια στιγμή, οι αναθεωρημένες και αυστηρότερες διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από τον Euro NCAP, επέφεραν περαιτέρω μείωση της επίδοσης του Opel Movano, που διατηρήθηκε στην «Χάλκινη» βαθμίδα.

Ποια είναι τα συστήματα ασφάλειας που ελέγχθηκαν από τον Euro NCAP

 

Τα Vans που ελέχθησαν βαθμολογήθηκαν για την ύπαρξη (ή όχι) και την απόδοση συγκεκριμένων συστημάτων ασφάλειας που επιβάλλεται να φέρουν πλέον τα σύγχρονα οχήματα, προκειμένου να μειώσουν τον κίνδυνο σύγκρουσης, προειδοποιώντας ή και υποβοηθώντας ενεργά τον οδηγό. Συγκεκριμένα πρόκειται για τα ακόλουθα:

 

·         «AEB Car-to-Car»:  Σύστημα αυτόματης πέδησης που αποτρέπει ή μετριάζει τις συγκρούσεις με άλλα οχήματα: Βαθμολογία 30%.

·         «AEB Pedestrian»: Σύστημα αυτόματης πέδησης που αποτρέπει ή μετριάζει τις συγκρούσεις με πεζούς. Βαθμολογία 10%.

·         «AEB Cyclist»: Σύστημα αυτόματης πέδησης που αποτρέπει ή μετριάζει τις συγκρούσεις με δικυκλιστές. Βαθμολογία 10%.

·         «Lane Support»: Σύστημα υποστήριξης που αποτρέπει την ακούσια αλλαγή λωρίδας ή την έξοδο από τον δρόμο. Βαθμολογία 20%.

·         «Speed Assist»: Συστήματα υποστήριξης διατήρησης της ασφαλούς ταχύτητας. Βαθμολογία 15%.

·         «Occupant Status»: Συστήματα υποστήριξης διατήρησης της προσοχής του οδηγού και της χρήσης των ζωνών ασφαλείας. Βαθμολογία 15%.

 

Με βάση λοιπόν την ύπαρξη ή όχι των παραπάνω συστημάτων στον εξοπλισμό των οχημάτων που ελέγχονται αλλά και της απόδοσης τους (εφόσον είναι διαθέσιμα), διαμορφώνεται η τελική βαθμολογία (με το 100% να είναι η βέλτιστη επίδοση).

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το PRO.Autotriti στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε