Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
Ξεκινάει το ευρωπαϊκό εμπορικό λανσάρισμα του νέου Nissan Townstar, αποκλειστικά με κινητήρα βενζίνης.
10 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ξεκινάει το ευρωπαϊκό εμπορικό λανσάρισμα του νέου Nissan Townstar, αποκλειστικά με κινητήρα βενζίνης.

Λανσάρεται το νέο Nissan Townstar (+vids)

7.444 Επισκέψεις στο άρθρο (21/12/2021)

Η Nissan ξεκίνησε να δέχεται παραγγελίες για το ολοκαίνουργιο Townstar, το οποίο λανσάρεται σε 5θέσια επιβατική και van έκδοση, αφήνοντας πίσω του τους πετρελαιοκινητήρες, ενώ σε 2η φάση το παρών θα δώσει και μια ηλεκτρική έκδοση, που υπόσχεται αυτονομία 285 χλμ. και φόρτιση σε 42 λεπτά.

Αποκλειστικά βενζινοκίνητο το νέο Nissan Townstar

 
Η Nissan άνοιξε πρόσφατα τα βιβλία παραγγελιών της για το ολοκαίνουργιο Townstar, με τους υποψήφιους ευρωπαίους αγοραστές να μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στην επαγγελματική (van) και επιβατική έκδοση, οι οποίες εξοπλίζονται αποκλειστικά με κινητήρα βενζίνης, καθώς το λανσάρισμα του πλήρως ηλεκτρικού μοντέλου θα πραγματοποιηθεί αργότερα.
 
Όπως ίσως ήδη γνωρίζετε, το Townstar θα αντικαταστήσει τα Nissan NV200 και NV250, ενώ στηρίζεται στο νέας γενιάς Renault Kangoo. Εξοπλίζεται με τον 1.300άρη κινητήρα βενζίνης, ο οποίος πληροί τις αντιρρυπαντικές προδιαγραφές Euro 6d-Full και εμφανίζει εκπομπές CO2 της τάξης των 145 γρ./χλμ. στην έκδοση van και των 149 γρ./χλμ. στην επιβατική έκδοση, υποσχόμενο κατανάλωση 6,4 λτ./100 χλμ. Η απόδοσή του ορίζεται στους 130 ίππους ισχύος και στα 240 Nm ροπής.
 

Με χωρητικότητα έως και 3.500 λίτρων

Στην 5θέσια επιβατική έκδοσή του, η οποία έλαβε 4 αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP, προσφέρει 1.478 χλστ. αέρα για τα πόδια των εμπρός επιβατών και 1.480 χλστ. για τους πίσω καθήμενους. Ο χώρος για τους ώμους ορίζεται εμπρός – πίσω στα 1.524 και 1.521 χλστ., αντίστοιχα. Την ευχρηστία αυξάνουν οι εμπρός πόρτες που ανοίγουν σε γωνία σχεδόν 90 μοιρών, όπως και οι πίσω συρόμενες πόρτες.
 
Ο χώρος αποσκευών προσφέρει όγκο 775 λίτρων, ο οποίος φτάνει στα 1.030 λίτρα αν αφαιρεθεί η εταζέρα. Εφόσον αναδιπλωθούν τα πίσω καθίσματα, η χωρητικότητα αυξάνει στα 2.800 λίτρα, ενώ αν αναδιπλωθεί και αυτό του συνοδηγού, ο προσφερόμενος όγκος αγγίζει τα 3.500 λίτρα. Σε αυτά, θα πρέπει να προσθέσουμε και τα 49,5 λίτρα χώρου μεταφορά μικροαντικειμένων εντός της καμπίνας.

Ασφάλεια και άνεση

Ανάμεσα στις 20 και πλέον τεχνολογικές εφαρμογές του Townstar που υποστηρίζουν τον οδηγό (ADAS), συναντάμε συστήματα όπως το Side Wind Assist και το Trailer Sway Assist, όπως και το Έξυπνο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης με Ανίχνευση και Υποβοήθηση Πεζών και Ποδηλατών, καθώς και τη Hands-Free Στάθμευση, αλλά και το Έξυπνο Cruise Control. Για πρώτη φορά στην κατηγορία, η Nissan ενσωματώνει το Around View Monitor (AVM), το οποίο χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό καμερών, εμφανίζει μια επισκόπηση 360 μοιρών της περιοχής γύρω από το όχημα.
 

Έρχεται και το ηλεκτρικό

Υπενθυμίζεται, πως το ηλεκτρικό Townstar θα είναι το μοντέλο που θα αντικαταστήσει στη γκάμα της Nissan το ιδιαίτερα επιτυχημένο εμπορικά e-NV200. Tο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο θα είναι εξοπλισμένο με μπαταρία 44 kWh και προηγμένη τεχνολογία, συνδυάζοντας την «έξυπνη» διαχείριση ενέργειας και την αποτελεσματική θερμική ψύξη μπαταρίας. Ο ηλεκτροκινητήρας εμφανίζει μέγιστη ισχύ 90 kW (122 hp) και ροπή 245 Nm.
 
Στον στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνεται ένας φορτιστής 11 kW, ενώ προαιρετικά η ισχύς φόρτισης φτάνει στα 22 kW. Αν το όχημα συνδεθεί μέσω βύσματος CCS σε έναν DC σταθμό ταχείας φόρτισης, οι μπαταρίες φτάνουν από το 0% στο 80% σε 42 λεπτά. Σημειώνεται, πως το νέο van θα προσφέρει μέγιστη αυτονομία 285 χιλιόμετρων (εκκρεμεί Έγκριση Τύπου για όλα τα πιο πάνω χαρακτηριστικά).
 
Σας αφήνουμε με τρία βίντεο του νέου Nissan Townstar, ένα για την έκδοση van και ένα για την επιβατική, combi, αλλά και ένα ακόμα για το ηλεκτρικό μοντέλο:

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το PRO.Autotriti στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε