Η Toyota Gazoo Racing θα βασιστεί στο αγωνιστικό Hilux κατά τις προσπάθειες της να διατηρήσει τον τίτλο του νικητή και το Rally Dakar 2020.

Στα αγωνιστικά πληρώματα της Toyota Gazoo Racing αξίζει να σημειώσουμε τη συμμετοχή του Fernando Alonso (δεξιά) με συνοδηγό τον θρύλο του Rally Dakar, Alex Coma…

… και φυσικά τους νικητές του 2019, Nasser Al-Attiyah (δεξιά) με συνοδηγό τον Mathieu Baumel.

Με Toyota Hilux στο Rally Dakar 2020 o Alonso

Μεταξύ των πληρωμάτων της Toyota Gazoo Racing που θα συμμετάσχουν με το αγωνιστικό Hilux στο Rally Dakar 2020, συγκαταλέγεται και ο Ισπανός πολυνίκης οδηγών αγώνων Fernando Alonso.

 
Εντυπωσιακό είναι το παλμαρέ των αγωνιστικών πληρωμάτων της Toyota Gazoo Racing South Africa που θα συμμετάσχουν στο Rally Dakar 2020.
Η αγωνιστική ομάδα που υποστηρίζεται από την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία συμμετέχει στον πιο απαιτητικό αγώνα του μηχανοκίνητου αθλητισμού από το 2012 έχοντας να επιδείξει μία πρώτη θέση (2019) καθώς και πέντε παρουσίες στο πόντιουμ των νικητών συνολικά.
Μεταξύ των πληρωμάτων της Toyota Gazoo Racing αξίζει να αναφέρουμε τους Nasser Al-Attiyah & Mathieu Baumel, οι οποίοι δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις καθώς είναι οι νικητές του Rally Dakar 2019 και θα κληθούν να υπερασπιστούν τον τίτλο τους.
Ο Giniel de Villiers με συνοδηγό / πλοηγό τον Alex Haro έχει επίσης καταφέρει να κερδίσει το Rally Dakar (2009) ενώ μετρά και τέσσερις νίκες στο Rally of Morocco ενώ ο Bernhard Ten Brinke (με συνοδηγό τον Tom Colsoul), είναι ένας ακόμη πρώην νικητής του Rally Dakar.
Τέλος, ο Ισπανός Fernando Alonso δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις καθώς μεταξύ των διακρίσεων που έχει καταφέρει να αποσπάσει κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης καριέρας του συγκαταλέγονται 2 τίτλοι στο Le Mans, δύο τίτλοι Παγκόσμιου Πρωταθλητή στη Formula 1, 1 νίκη στις 24 ώρες της Daytona κ.ά.
Ωστόσο, εντυπωσιακή είναι και η προϊστορία του συνοδηγού του, επίσης Ισπανού, Marc Coma, ο οποίος έχει πανηγυρίσει 6 Παγκόσμια Πρωταθλήματα FIM Cross Country και 5 νίκες στο Rally Dakar στην κατηγορία των μοτοσικλετών!
Σε ότι αφορά στο αγωνιστικό Toyota Hilux, που συμμετείχε για πρώτη φορά στο Rally Dakar του 2018, έχει να επιδείξει ανεξάρτητη ανάρτηση σε αμφότερους τους άξονες, σύστημα τετρακίνησης ενώ, ο V8 κινητήρας των 5,0 λτ. εδράζεται πίσω από τους εμπρός τροχούς.
Καταλήγοντας, αξίζει να τονίσουμε πως για πρώτη φορά, το επόμενο Rally Dakar… μετακομίζει εκ νέου από τη Λατ. Αμερική στην Αφρική καθώς θα φιλοξενηθεί εξ ολοκλήρου από την Σαουδική Αραβία.
Οι αγωνιζόμενοι θα ξεκινήσουν στις 5 Ιανουαρίου από τη –δυτική- πόλη της Τζέντα με πορεία προς τον βορρά προτού στραφούν προς τα νότιο – ανατολικά έως την πρωτεύουσα (Ριάντ). Το δεύτερο σκέλος του αγώνα θα διέλθουν μέσα από τις αχανείς εκτάσεις της ερήμου «Rub al Khali», για να καταλήξει στον τερματισμό που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Al-Qiddiya, στις 17 Ιανουαρίου.
 
 

 

ΔΙΕΘΝΗ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Toyota - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ