Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Προτεραιότητα η ασφάλεια με πιστοποιήσεις - Κος Τζιμούρτας

    Προτεραιότητα η ασφάλεια με πιστοποιήσεις - Κος Τζιμούρτας

    37.413 Επισκέψεις στο άρθρο (25/11/2021)

    Προτεραιότητα μας  η ασφάλεια με πιστοποιήσεις και διαρκής εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού,  μας λέει ο Κος Τζιμούρτας Απόστολος, Chief Communications Officer στην ΟΡΦΕΥΣ ΒΕΪΝΟΓΛΟΥ.

    Κοινοποίησέ το »
    Σχολίασέ το στο facebook »

    -  Που επικεντρώνεται ο σχεδιασμός της εταιρεία σας ως προς την ασφάλεια στον χώρο εργασίας (φόρτωση-εκφόρτωση) και τις οδικές μεταφορές; Οι επαγγελματίες οδηγοί σας έχουν ή λαμβάνουν ειδική εκπαίδευση;
     
    Η διασφάλιση της Υγείας & Ασφάλειας στον εργασιακό χώρο αποτελεί προτεραιότητα για την ΟΡΦΕΥΣ ΒΕΪΝΟΓΛΟΥ. Κύριο μέλημά μας είναι οι εργαζόμενοι να αισθάνονται ασφαλείς όταν πραγματοποιούν το έργο τους και να επιστρέφουν στις οικογένειές τους όπως ακριβώς προσέρχονται στο χώρο εργασίας τους.
    Η ΟΡΦΕΥΣ ΒΕΪΝΟΓΛΟΥ έχει αναπτύξει και εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης Υγείας & Ασφάλειας πιστοποιημένο κατά ISO 45001:2018, που είναι το διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο για την Υγεία & Ασφάλεια στον εργασιακό χώρο. Θέλοντας να παρέχει στους εργαζομένους της πολύ περισσότερα σε σχέση με τα απαιτούμενα από τη νομοθεσία, η ΟΡΦΕΥΣ ΒΕΪΝΟΓΛΟΥ έχει επιλέξει μία από τις πλέον καταξιωμένες εταιρείες στο χώρο για την παροχή υπηρεσιών Τεχνικού Ασφαλείας & Ιατρού Εργασίας. Το επιστημονικό προσωπικό του συνεργάτη βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με στελέχη της εταιρείας μας, και από κοινού συμβάλλουν στη διατήρηση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος εργασίας για τους ανθρώπους μας, και στην περαιτέρω βελτίωση των συνθηκών, παραμένοντας πλήρως συμμορφούμενη με την εφαρμοστέα νομοθεσία που αφορά τις δραστηριότητές της σε θέματα Υγείας & Ασφάλειας.

    Στα πλαίσια του Συστήματος Διαχείρισης Υγείας & Ασφάλειας της ΟΡΦΕΥΣ ΒΕΪΝΟΓΛΟΥ, εφαρμόζουμε ένα σύνολο διαδικασιών, στις οποίες συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, οι εξής:
    • Ατομική εκπαίδευση και ενημέρωση των νεοπροσληφθέντων σε θέματα Υγείας & Ασφάλειας, χρήσης των απαραίτητων Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) στα πλαίσια της εργασίας τους (και φυσικά παροχή αυτών στον εργαζόμενο), εκμάθηση της διαδικασίας κίνησης στο χώρο των αποθηκών και στον περιβάλλοντα χώρο των εγκαταστάσεων. Όλοι οι εργαζόμενοι συμμετέχουν σε περιοδικές ομαδικές εκπαιδεύσεις σε θέματα Υγείας & Ασφάλειας και λαμβάνουν έντυπα με τεχνικές οδηγίες σχετικές με τα εργασιακά τους καθήκοντα (ασφαλής εργασία στα γραφεία, στην αποθήκη, τεχνική οδηγία χειριστών παλετοφόρων/περονοφόρων κ.τλ.).
    • Επισκέπτες & εξωτερικοί συνεργάτες ενημερώνονται πριν και κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στις εγκαταστάσεις μας για τους κανόνες ασφαλείας που πρέπει να τηρούν, όσο βρίσκονται στο χώρο.
    • Συστηματικοί έλεγχοι του εξοπλισμού ανύψωσης από τον κάθε χειριστή και εκτέλεση εργασιών συντήρησης βάσει πλάνου, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Όλα τα ανυψωτικά φέρουν την απαραίτητη πιστοποίηση, όπως απαιτείται από τη νομοθεσία. 
    • Έλεγχος των συνεργατών στο μεταφορικό έργο (οδηγοί και ιδιοκτήτες βαρέων οχημάτων) σε σχέση με την κατάσταση των οχημάτων και την κατάρτιση των οδηγών που χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση εργασιών για λογαριασμό της ΟΡΦΕΥΣ ΒΕΪΝΟΓΛΟΥ (ακεραιότητα & λειτουργικότητα οχήματος, συντηρήσεις & επισκευές, κατάσταση ελαστικών, διαθεσιμότητα του απαραίτητου εξοπλισμού για το όχημα και ΜΑΠ για τον οδηγό, εγκυρότητα άδειας/ΠΕΙ/ADR κ.ο.κ.). Δέσμευση για την τήρηση του Κ.Ο.Κ., άλλων νομικών και κανονιστικών υποχρεώσεων καθώς και των Πολιτικών της εταιρείας καθ` όλη τη διάρκεια της συνεργασίας.
    Οι παραπάνω, καθώς και πολλές άλλες διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα καθημερινά, καλύπτοντας όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων μας και της λειτουργίας των εγκαταστάσεων, συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων μας για μηδενικά ατυχήματα, και στη συνεχή βελτίωση των συνθηκών εργασίας καθώς και των επιδόσεών μας σε θέματα Υγείας & Ασφάλειας.
     
    -  Μεγάλο «κεφάλαιο» στην οδική ασφάλεια αποτελούν τα ελαστικά των βαρέων και των LCV οχημάτων σας. Ποια τα κριτήρια επιλογής τους;
     
    Τα κριτήρια επιλογής ελαστικών είναι οι επιδόσεις τους στην ασφάλεια (βάσει ετικέτας),η χιλιομετρική απόδοση και η τιμή τους.
    Επιλέγουμε επώνυμα ελαστικά, έχουμε δοκιμάσει "θυγατρικές μάρκες", ειδικά στα lcv (courier) λόγω του χαμηλού κόστους αλλά δεν είχαμε διάρκεια στην απόδοση.
     
    -  Η απόφαση επιλογής τους γίνεται κεντρικά (από το management); Υπάρχει εμπλοκή στη λήψη της απόφασης επιλογής και των επαγγελματιών οδηγών σας, οι οποίοι ουσιαστικά κινούνται-ζουν καθημερινά με αυτά;
     
    Πάντα το feedback από τους οδηγούς και η εμπειρία τους από την οδήγηση στην καθημερινότητα (ολισθηρά οδοστρώματα, ξεκίνημα σε ανηφόρα και καιρικές συνθήκες) παίζει καθοριστικό ρόλο στο αν θα εμπιστευτούμε κάποια μάρκα για επανατοποθέτηση.
     
    -  Κάθε πότε (ή κάθε πόσα χλμ.) προχωράτε σε αντικατάστασή τους;

    Οι αλλαγές στα μικρά lcv που διαθέτουμε, γίνονται ανά 40.000-50.000 χλμ. και με όριο τα 2 χρόνια
    και στα μεγάλα στις 80.000-100.000 χλμ, ανάλογα πάντα με την φθορά
      
    -  Πώς ενημερώνεστε για τις διαθέσιμες επιλογές (ελαστικών) που πληρούν τα κριτήρια σας;

    Για τις επιλογές σε ελαστικά έχουμε ενημέρωση από τους συνεργάτες μας και το διαδίκτυο και για αξιολογήσεις επιλέγουμε το JD Power.
     

    Κοινοποίησέ το »
    Σχολίασέ το στο facebook »