Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
3 premium επιλογές ελαστικών για φορτηγά

    3 premium επιλογές ελαστικών για φορτηγά

    37.382 Επισκέψεις στο άρθρο (25/11/2021)

    Περιορισμό του χιλιομετρικού κόστους μέσω της αντοχής στην φθορά και την μειωμένη κατανάλωση αλλά και ασφαλή συμπεριφορά υπόσχονται τρία ελαστικά φορτηγών, premium κατασκευαστών. 

    Κοινοποίησέ το »
    Σχολίασέ το στο facebook »

     
    Τα ελαστικά οποιουδήποτε οχήματος είναι ο κύριος παράγοντας που επηρεάζει την συμπεριφορά του στον δρόμο. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι το μόνο σημείο επαφής του οχήματος  με την άσφαλτο. Μπορεί αυτό να είναι άψογα συντηρημένο και άριστο σε κάθε τομέα ωστόσο αν τα λάστιχα του είναι κακής ποιότητας ή φθαρμένα, αρκεί αυτό για να το καταστήσει επικίνδυνο. Όταν μάλιστα το όχημα αυτό είναι φορτηγό, δηλαδή πολλαπλάσιο βάρος και όγκος από ένα συμβατικό  Ι.Χ, ο ρόλος των ελαστικών είναι ακόμη πιο σημαντικός.
    Οι μεταφορικές εταιρείες που λειτουργούν με φορτηγά, τα οποία διανύουν δεκάδες χιλιόμετρα, επενδύουν διαρκώς στην οδική ασφάλεια  διασφαλίζοντας τόσο το πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό τους, όσο και το εμπορευόμενο φορτίο. Σύμφωνα με την ΟΦΑΕ (Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας Οδικών Εμπορευματικών και Επιβατικών Μεταφορών) oι <<μεταφορικές εταιρείες είναι τροχοφόρες επιχειρήσεις>>, οπότε είναι  πολλοί οι αστάθμητοι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τη δραστηριότητά τους. Λογικό και επόμενο λοιπόν να προσπαθούν να εξασφαλίσουν ότι όλα τα οχήματα τους θα είναι ασφαλή και σε καλή κατάσταση. Ένα σωστό ελαστικό, όπως προείπαμε, είναι απαραίτητο για την επίτευξη αυτού του στόχου. Τα στελέχη των μεταφορικών εταιρειών έχουν ως προτεραιότητα την σωστή επιλογή ελαστικών για τα φορτηγά της επιχείρησης τους και τα επιλέγουν με κυριότερα κριτήρια τις επιδόσεις τους στην ασφάλεια (βάσει ετικέτας), την χιλιομετρική απόδοση, την τιμή αλλά και την επωνυμία τους.

    Ας δούμε 3 επώνυμες επιλογές premium ελαστικών που φαίνεται να ικανοποιούν σχεδόν όλα τα παραπάνω κριτήρια.

    Michelin X Line Energy D2/Z2
    Σημαντική βελτίωση στην μέση κατανάλωση καυσίμου ενός φορτηγού διεθνών μεταφορών υπόσχεται η Michelin με τη νέα γενιά της σειράς ελαστικών X Line Energy D2/Z2 που προορίζονται για τον εμπρός και τους πίσω άξονες του οχήματος. Χάρη στη νέα αυτή σειρά ελαστικών, η κατανάλωση μειώνεται κατά 0,8 λτ./100 χλμ. με παράλληλη μείωση των εκπομπών C02 κατά 22 γρ./χλμ. και αξιολόγηση Α στην αντίσταση κύλισης. Ταυτόχρονα, η χρήση πυριτίου στη γόμα προσφέρει βελτιστοποιημένη χιλιομετρική απόδοση. H νέα σειρά προσφέρει την καλύτερη ετικετογράφηση στην κατηγορία της για πρόσφυση στο βρεγμένο οδόστρωμα, αλλά και την αντοχή που εξασφαλίζει η τεχνολογία INFINICOIL για πιο ασφαλείς μεταφορές. Διαθέτει σήμανση 3PMSF.και χάρη στην εξελιγμένη χάραξη και τεχνολογία γόμας προσφέρει εξαιρετική πρόσφυση και φρενάρισμα σε βρεγμένο οδόστρωμα. Σε όλη τη διάρκεια της ζωής του ελαστικού προσφέρεται ακρίβεια χειρισμών και άνεση, ενώ φυσικά υπάρχει δυνατότητα αναγόμωσης και επαναχάραξης.

    Continental Conti EcoRegional HS3
    To νέο Conti EcoRegional σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε με στόχο το χαμηλότερο χιλιομετρικό κόστος στις διεθνείς μεταφορές. Είναι το νέο ελαστικό για φορτηγά που παρουσίασε η Continental και το οποίο σχεδιάστηκε για σημαντική μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών CO2. Με βάση μια νέα καινοτόμο σύνθεση της γόμας του πέλματος, το Conti EcoRegional HS3 για τοποθέτηση στους κατευθυντήριους τροχούς δεν παρέχει μόνο βελτιωμένη αντίσταση κύλισης, αλλά μέγιστη αποτελεσματικότητα όπως και ωφέλιμο ζωής. Η καινοτόμος τεχνολογία Conti Diamond Technique είναι παρόμοια με την μακροχρόνια διαμόρφωση ενός διαμαντιού: Τα πολυμερή και τα μόρια του άνθρακα έχουν περισσότερο χρόνο να αντιδράσουν το ένα στο άλλο και να αλληλεπιδράσουν πιο αποτελεσματικά για λιγότερη εσωτερική τριβή εντός της γόμας του πέλματος. Αυτό αποτρέπει την ανάπτυξη υψηλής θερμοκρασίας με οφέλη στην οικονομία σε καύσιμο και τις χαμηλές εκπομπές CO2. Παράλληλα, η νέα τεχνολογία W-groove επιτρέπει την ομοιόμορφη κατανομή των δυνάμεων κατά μήκος της χάραξης στις στροφές, μειώνοντας την πίεση στο ελαστικό και παρατείνοντας τη διάρκεια ζωής, τη στιγμή που το πέλμα έχει νέα σχεδίαση και πλήρους βάθους πλευρικές εγκοπές για εξαιρετική πρόσφυση στο βρεγμένο, ομοιόμορφη φθορά, αλλά και μεγάλη διάρκεια ζωής.
     
    Hankook TL20
    Το Hankook TL20 είναι ένα μονό ελαστικό για ρυμουλκούμενα μεγάλων αποστάσεων. Χαρακτηρίζεται από την εξαιρετική ποιότητα κύλισης και τη μεγάλη οικονομία καυσίμου, στοιχεία που εξασφαλίζονται από τη βελτιωμένη σύνθεση της γόμας του. Παράλληλα, τα δύο μεγάλα αυλάκια και οι μεγαλύτεροι ώμοι βελτιώνουν την οδηγική συμπεριφορά του ελαστικού. Oι ισχυροί ώμοι του ελαστικού προσφέρουν καλύτερα κρατήματα και παράλληλα μειώνεται η ανομοιόμορφη φθορά του ελαστικού.

    Κοινοποίησέ το »
    Σχολίασέ το στο facebook »