Βασικό μέλημα η επαρκή κατάρτιση - Κος Ανθουλάκης

  Βασικό μέλημα η επαρκή κατάρτιση - Κος Ανθουλάκης

  Βασικό μέλημα η επαρκή κατάρτιση και εκπαίδευση εμάς και των οδηγών μας,

  Κοινοποίησέ το »

  αναφέρει ο Κος Δημήτρης Ανθουλάκης, ιδιοκτήτης της Anthoulakis ltd. International Road Transports, με ιστορία σχεδόν 50 ετών και ιδιόκτητο στόλο 20 οχημάτων. 
  Που επικεντρώνεται ο σχεδιασμός της εταιρεία σας ως προς την ασφάλεια στον χώρο εργασίας (φόρτωση - εκφόρτωση) και τις οδικές μεταφορές; Οι επαγγελματίες οδηγοί σας έχουν ή λαμβάνουν ειδική εκπαίδευση;
  Τα θέματα ασφάλειας είναι απόλυτη προτεραιότητα για εμάς . Είτε αυτά έχουν να κάνουν με τον χώρο εργασίας, είτε με τις οδικές μεταφορές. Οι οδηγοί μας αλλά και εμείς οι ίδιοι πολλές φορές, συμμετέχουμε σε όποιο σχετικό σεμινάριο ή ημερίδα πραγματοποιείται, στο μέτρο του δυνατού και ανάλογα με τις ανάγκες μας κάθε φορά. Εννοείτε πως οι προσλήψεις των οδηγών μας  γίνονται με βασικό κριτήριο και προϋπόθεση την επαρκή κατάρτιση και εκπαίδευση τους.
   
  Μεγάλο «κεφάλαιο» στην οδική ασφάλεια αποτελούν τα ελαστικά των βαρέων και των LCV οχημάτων σας. Ποια τα κριτήρια επιλογής τους;
  Η ασφάλεια του οδηγού, του οχήματος και των εμπορευμάτων είναι τα τρία βασικά κριτήρια επιλογής ελαστικών και σε αυτή την κατεύθυνση βοηθούν πολύ και οι σχετικές πιστοποιήσεις που δίνουν οι εταιρείες ελαστικών.
   
  Η απόφαση επιλογής τους γίνεται κεντρικά (από το management); Υπάρχει εμπλοκή στη λήψη της απόφασης επιλογής και των επαγγελματιών οδηγών σας, οι οποίοι ουσιαστικά κινούνται-ζουν καθημερινά με αυτά; 
  Η απόφαση επιλογής των ελαστικών γίνεται από την διοίκηση ασφαλώς αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν λαμβάνουμε υπόψιν μας την γνώμη των οδηγών μας, καθώς η εμπειρία τους θεωρείτε τουλάχιστον πολύτιμη.  
   
  Κάθε πότε (ή κάθε πόσα χλμ.) προχωράτε σε αντικατάστασή τους;
  Οι εταιρείες προτείνουν την αλλαγή ελαστικών στα 220.000 έως 250.000 χιλιόμετρα, αλλά η δική μας εμπειρία λέει πως είναι καταλληλότερο η αλλαγή να γίνεται λίγο πάνω ή λίγο κάτω από τα 180.000 χιλιόμετρα.
   
  Πώς ενημερώνεστε για τις διαθέσιμες επιλογές (ελαστικών) που πληρούν τα κριτήρια σας;
  Οποιαδήποτε ενημέρωση χρειαζόμαστε, μας παρέχεται από τις εταιρείες ελαστικών που συνεργαζόμαστε.
   

  Κοινοποίησέ το »

  Advertisement