Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Με βάση το ηλεκτρικό Niro EV, η Kia θα δημιουργήσει ένα μικρό Van που θα δραστηριοποιείται στις αστικές, «last-mile» διανομές.

Νέο ηλεκτρικό Vanette από την ΚΙΑ

3.720 Επισκέψεις στο άρθρο (11/2/2021)

Η KIA εισέρχεται στα «last-mile logistics» σε διάφορες αγορές της Ασίας, δημιουργώντας μια έκδοση Van του ηλεκτρικού της μοντέλου, Niro EV

Η Kia ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την εταιρεία «S.lab Asia» που δραστηριοποιείται στην ψυχόμενη εφοδιαστική αλυσίδα, προκειμένου να εισέλθει στις «last-mile» διανομές της Σιγκαπούρης. Οι δύο εταιρείες υπέγραψαν πρόσφατα μνημόνιο συνεργασίας, στο πλαίσιο του οποίου η κορεάτικη εταιρεία θα κατασκευάσει ένα ηλεκτρικό Van, στηριζόμενη στο επιβατικό μοντέλο, Niro EV.
Το Niro EV, βελτιστοποιημένο και τροποποιημένο για τα «last-mile» logistics, θα χρησιμοποιηθεί στο κέντρο της Σιγκαπούρης, προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες της ταχέως αναπτυσσόμενης αγοράς του ηλεκτρονικού εμπορίου. Σημειώνεται, πως τα ειδικά σχεδιασμένα οχήματα όπως το εν λόγω μοντέλου, αποτελούν τον πυρήνα της μεσοπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης επιχειρηματικής στρατηγικής της Kia, γνωστή ως «Plan S». Πρόκειται, με άλλα λόγια για οχήματα που έχουν σχεδιαστεί για συγκεκριμένες εφαρμογές, όπως τα Van διανομών, τα αυτόνομα λεωφορεία και τα πολυτελή οχήματα με σοφέρ.
Η Kia, σε συνεργασία με την S.lab Asia -η οποία κατασκευάζει ειδικά κουτιά για παραδόσεις φρέσκων προϊόντων ψυχρής αλυσίδας και προσφέρει προηγμένες υπηρεσίες παράδοσης- θα χρησιμοποιήσει το Niro EV με ένα τροποποιημένο εσωτερικό, στο οποίο θα δημιουργηθεί ο απαιτούμενος χώρος φόρτωσης των κιβωτίων. Οι επιχειρήσεις των δύο εταίρων αναμένεται να ξεκινήσουν στη Σιγκαπούρη μέσα το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Μάλιστα, για την επιτυχή υλοποίηση του έργου, η Kia σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα πλαίσιο συνεργασίας με βασικούς εταίρους σε αυτόν τον τομέα, συμπεριλαμβανομένου του Hyundai Motor Group Innovation Center (κέντρο καινοτομίας) στη Σιγκαπούρη.