Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Επαναπροσδιορίζοντας τα… premium Pick-Ups

31.655 Επισκέψεις στο άρθρο (1/8/2018)

Η πρόταση της Mercedes-Benz στην κατηγορία των Pick-Up ουσιαστικά επαναπροσδιορίζει την κατηγορία των ελαφρών ημιφορτηγών καθώς αποδεικνύει πως τα εν λόγω σκληροτράχηλα οχήματα είναι σε θέση να προσφέρουν άνεση και ασφάλεια, εφάμιλλες πολυτελών επιβατικών οχημάτων.
 
Διαθέσιμη μόνο σε εκδόσεις με διπλή καμπίνα και με διάφορα επίπεδα εξοπλισμού (Pure, Progressive και Power) αναλόγως των απαιτήσεων του ιδιοκτήτη της, η νέα Mercedes-Benz X-Class αποτελεί ένα νέο «δείγμα γραφής» αναφορικά με την εικόνα των σύγχρονων εκπροσώπων της κατηγορίας των Pick-Up.
Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα σκληροτράχηλο ελαφρύ επαγγελματικό όχημα που εκτός του ότι είναι σε θέση να μεταφέρει φορτία βάρους άνω του 1,0t. ακόμη και στις πιο δύσβατες περιοχές, διατηρεί έναν πολυτελή χαρακτήρα, όχι μόνο λόγω της εντυπωσιακής σχεδίασης αμαξώματος και εσωτερικού, αλλά και λόγω του πληρέστατου εξοπλισμού που δεν έχει να ζηλέψει τίποτε σε επίπεδο εφαρμοσμένης τεχνολογίας, από τα πολυτελή επιβατικά οχήματα της γερμανικής φίρμας.

¶νεση, πολυτέλεια και ασφάλεια από το… πάνω ράφι
Το –μήκους 5,34μ.- αμάξωμα της X-Class προσφέρει εξαιρετικούς χώρους στο εσωτερικό της διπλής καμπίνας του για έως και πέντε επιβάτες ενώ, εντυπωσιακή είναι η σχεδίαση του εσωτερικού διακόσμου.
Στο πάνω μέρος του ταμπλό δεσπόζει μια μεγάλη οθόνη για το σύστημα πολυμέσων, το οποίο ελέγχεται από ένα κεντρικό –περιστροφικό- χειριστήριο μεταξύ των εμπρός καθισμάτων.
Τα καλής ποιότητας υλικά είναι σαφές πως θα αποδείξουν την αντοχή τους σε βάθος χρόνου ενώ εντυπωσιακή είναι η πληθώρα επιλογών που προσφέρει η εταιρεία αναφορικά με την διαμόρφωση του οχήματος αναλόγως των απαιτήσεων του ιδιοκτήτη. Μεταξύ αυτών αξίζει να αναφέρουμε την ύπαρξη θερμαινόμενων καθισμάτων, συστήματος περιμετρικής θέασης που βασίζεται στις ενδείξεις πολλαπλών καμερών σε όλες τις πλευρές του οχήματος, προηγμένου συστήματος κλιματισμού κ.ο.κ.
 
Ωφέλιμο έως και 1.067 κιλών
Το διπλοκάμπινο γερμανικό Pick-Up προσφέρει χώρο φόρτωσης με μήκος 1.581 χλστ., πλάτος 1.215 χλστ. μεταξύ των θόλων ενώ, το δάπεδο του από το έδαφος ορίζεται στα 854 χλστ.
Με το μεικτό βάρος της να ορίζεται στους 3,20t. περίπου, η X-Class είναι σε θέση να υποστηρίξει φορτία βάρους άνω του 1,0t. σε όλες τις εκδόσεις της ενώ, μπορεί να έλξει trailers με φρένα βάρους από 3,2 – 3,5t.

Ισχύς από 163 έως και –σύντομα- 258 ίππους!
Στην παρούσα φάση, η X-Class προσφέρεται με δύο εκδόσεις, 163 ή 190 ίππων, ενός υπερτροφοδοτούμενου πετρελαιοκινητήρα 2,3λτ. με μέγιστη ροπή 403 ή 450 Nm αντίστοιχα. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, οι εν λόγω εκδόσεις επιδεικνύουν μέση κατανάλωση από 7,3λτ./100χλμ.
Ωστόσο, εντός του 2018, το Pick-Up της Mercedes-Benz αναμένεται να υιοθετήσει και μια κορυφαία έκδοση, την X 350 d 4MATIC, η οποία θα εφοδιάζεται με έναν V6 πετρελαιοκινητήρα 2.987 κ.εκ. με απόδοση 258 ίππων και 550 Nm ροπής από τις 1.400 – 3.200 σ.α.λ. που θα προσφέρει επιταχύνσεις από στάση στα 100χλμ./ώρα σε μόλις 7,9δλ. με μέση κατανάλωση από 9,0λτ./100χλμ. και τελική ταχύτητα έως 205 χλμ./ώρα.
 
Σιγουριά και άνεση τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου
Τα ισχυρά φρένα και η πολύ καλή ρύθμιση της ανάρτησης κερδίζουν τις εντυπώσεις κατά την κίνηση της X-Class στην άσφαλτο, ακόμη και σε ταχύτητες που πλησιάζουν την τελική του οχήματος ενώ εκεί που πραγματικά κλέβει τις εντυπώσεις είναι όταν ο δρόμος… τελειώνει.
Με εξαιρετικές γωνίες αμαξώματος, μεγάλη απόσταση από το έδαφος και ένα προηγμένο –ηλεκτρονικά ελεγχόμενο- σύστημα 4κίνησης, η X-Class θα αφήσει πίσω της την συντριπτική πλειοψηφία των SUV ακόμη και με πλήρες φορτίο, διατηρώντας ωστόσο εφάμιλλο επίπεδο άνεσης με αυτά για τους επιβάτες της.