ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ
Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

POS ή πρόστιμο για ταξί & λοιπά επαγγελματικά οχήματα!

19.132 Επισκέψεις στο άρθρο (26/7/2024)
POS ή πρόστιμο για ταξί & λοιπά επαγγελματικά οχήματα!

-Τροπολογία του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών βάζει τέλος στη φοροδιαφυγή
-Πρόστιμο 1.000 ευρώ στους παραβάτες

Τροπολογία του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών βάζει τέλος στη φοροδιαφυγή

«Φρένο» στα φαινόμενα φοροδιαφυγής που έχουν παρατηρηθεί σε επαγγελματικούς κλάδους όπως τα ταξί (πρωτίστως), τα αστικά λεωφορεία και τα ΚΤΕΛ βάζει με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.
Συγκεκριμένα, στις παραπάνω ειδικές δραστηριότητες επιβάλλεται υποχρεωτικά η χρήση POS στις πληρωμές, με τους επαγγελματίες να υποχρεούνται μάλιστα να αναρτήσουν ειδική σήμανση στα οχήματά τους, τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά, όπου να ενημερώνουν σχετικά τους καταναλωτές.
Στην ίδια αυτή σήμανση, άλλωστε, υποχρεωτικά θα υπάρχει και η αναγραφή αντίστοιχου τηλεφώνου για καταγγελίες, με τον εκπρόσωπο Τύπου του Υπουργείου, Όμηρο Τσάπαλο, να πραγματοποιεί ανάρτηση στο Facebook, στην οποία αναφέρει πως: «Όσοι κυκλοφορούν με ταξί στο κέντρο της Αθήνας έχουν διαπιστώσει πως είναι λίγοι εκείνοι οι οδηγοί που δέχονται πληρωμές με POS παρά το γεγονός ότι αυτό έχει καταστεί υποχρεωτικό εδώ και μήνες! Οι δικαιολογίες που επικαλούνται είναι ότι το μηχάνημα δεν λειτουργεί, ότι παίρνει ώρα να εκκινήσει, ότι δεν έχει σήμα (!), ότι ψάχνει τεχνικό για να το εγκαταστήσει ή ακόμα ότι δεν ήξερε ότι υποχρεούται να το κάνει!
Οι πολίτες ωστόσο έχουν άλλη άποψη. Δεν ζητούν- απαιτούν καλή εξυπηρέτηση. Θέλουν να έχουν το δικαίωμα για εναλλακτικό τρόπο πληρωμής και δεν ανέχονται την κοροϊδία από εκείνους που βρίσκουν χίλιες δυο προφάσεις προκειμένου να μην αναλάβουν τις ευθύνες τους. Για να μην παρεξηγούμαι. Δεν αναφέρομαι σε όλους τους οδηγούς ταξί. Αναφέρομαι σε εκείνους που κοροϊδεύουν και ξέρουν ότι το κάνουν…
 

Συνέχεια του άρθρου >>>