Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Πόσο αποδοτικά είναι τα Mini-Vanettes

3.423 Επισκέψεις στο άρθρο (31/3/2015)

Οι μεταφορές προϊόντων εντός της πόλης απαιτούν την χρήση ευέλικτων επαγγελματικών οχημάτων με χαμηλό Συνολικό Κόστος Χρήσης. Δεδομένου ότι το κόστος των καυσίμων επηρεάζει σημαντικά την εν λόγω παράμετρο, σας προσφέρουμε μια αναλυτικά ματιά στις επιδόσεις –σε αυτόν τον τομέα- όλων των εκπροσώπων της κατηγορίας των Mini-Vanettes.

Oι εταιρείες που διατηρούν μεγάλους στόλους οχημάτων (οι επιχειρήσεις ταχυμεταφορών, οι εταιρείες ενοικίασης οχημάτων καθώς και διάφορες κοινοφελείς επιχειρήσεις), καθώς επίσης και οι ελεύθεροι επαγγελματίες πολλών ειδικοτήτων (υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι κ.ά.), καλούνται σε πολλές περιπτώσεις να μεταφέρουν φορτία μικρού όγκου ή βάρους εντός του αστικού οδικού δικτύου.
Aυτό στην πράξη μεταφράζεται στην ανάγκη χρήσης ενός οχήματος που διακρίνεται για τις περιορισμένες διαστάσεις του, δεδομένου ότι επιβάλλεται να είναι ευέλικτο τόσο κατά την κίνηση όσο και κατά τη διαδικασία εξεύρεσης μιας θέσης στάθμευσης.
Αυτός είναι και ο λόγος που πολλές εκ των αυτοκινητοβιομηχανιών, προσφέρουν εκπροσώπους στην κατηγορία των mini-vanettes. Ουσιαστικά, τα συγκεκριμένα οχήματα δεν είναι τίποτε άλλο από μια παραλλαγή των αντίστοιχων επιβατικών τους εκδόσεων ωστόσο, η αφαίρεση της δεύτερης σειράς καθισμάτων, έχει διασφαλίσει την ύπαρξη ενός ενιαίου χώρου φόρτωσης που είναι προσβάσιμος από την πίσω πόρτα.
Ειδικά σημεία στήριξης του φορτίου έχουν προβλεφθεί προκειμένου τα αντικείμενα να στερεώνονται εύκολα ενώ, ειδικά διαχωριστικά της καμπίνας από τον χώρο για τον οδηγό, είναι διαθέσιμα σε πολλούς τύπους (μεταλλικό πλέγμα, κλειστό διαχωριστικό με τζάμι ή χωρίς κ.ά.), διασφαλίζοντας την ασφάλεια των επιβατών σε περίπτωση τυχόν μετακίνησης του φορτίου.
Δεδομένου ότι τα εν λόγω οχήματα είναι σε θέση να υποστηρίξουν φορτία με όγκο άνω του ενός κυβικού μέτρου και βάρος άνω των 500 κιλών αντίστοιχα, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι πωλήσεις της κατηγορίας των mini-vanette αυξάνονται διαρκώς και στην ελληνική αγορά κατά τη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας.
Παράλληλα όμως, τα εν λόγω οχήματα προτιμώνται και για έναν ακόμη –ιδιαίτερα- σημαντικό λόγο. Τα mini-vanettes εφοδιάζονται με μικρούς –σε κυβισμό- κινητήρες που διακρίνονται για την περιορισμένη κατανάλωση καυσίμου ενώ την ίδια στιγμή, χαμηλό είναι και το κόστος της ασφάλισης, των τελών κυκλοφορίας και φυσικά της συντήρησης τους.
Όλα τα παραπάνω, συνηγορούν στη διατήρηση του Συνολικού Κόστους Χρήσης των mini-vanettes σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες ελαφρών επαγγελματικών.
Πέραν αυτού, η περιορισμένη μέση κατανάλωση καυσίμου είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις χαμηλές εκπομπές ρύπων.
Με αυτό το σκεπτικό, όταν το σύνολο των mini-vanettes που προσφέρονται στην ελληνική αγορά, έχει να επιδείξει εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) που μόλις και μετά βίας υπερβαίνουν τα 130g/km, καθίσταται σαφές πως αποτελούν μια ιδανική επιλογή για χρήση εντός των ορίων του Πράσινου Δακτυλίου (στην περίπτωση της πρωτεύουσας).
Συνοψίζοντας λοιπόν όλα τα παραπάνω, στις σελίδες που ακολουθούν συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε, τις επιδόσεις σε θέματα οικονομίας, κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών ρύπων, των πιο ιδανικών επιλογών σταν ελαφρά επαγγελματικά, η πρωτεύουσα χρήση των οποίων εστιάζεται εντός των ορίων μιας σύγχρονης μεγαλούπολης.