Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Πρεμιέρα για το MAN Lions City 18 E

6.210 Επισκέψεις στο άρθρο (25/5/2020)

Το νέο αρθρωτό –ηλεκτροκίνητο- αστικό λεωφορείο της ΜΑΝ θα πραγματοποιήσει τα πρώτα δρομολόγια του μέσα στο 2ο 6μηνο του 2020 στην Βαρκελώνη και την Κολωνία.

Η MAN Truck & Bus ανακοίνωσε την έναρξη των πωλήσεων του νέου, 18μετρου –αρθρωτού- αστικού λεωφορείου Lions City 18E, που όπως υποδηλώνει και το όνομα του, εκτός των άλλων είναι και αμιγώς ηλεκτροκίνητο.
Στο πλαίσιο της βέλτιστης εκμετάλλευσης των δυνατοτήτων του νέου αυτού οχήματος και της γνωριμίας των εταιρειών και των επιβατών με τα εντυπωσιακά οφέλη που προσφέρει η χρήση ενός ηλεκτροκίνητο λεωφορείου εντός της πόλης, η MAN Truck & Bus έχει προγραμματίσει την αποστολή ενός στόλου 15 οχημάτων που θα ξεκινήσουν σύντομα τα δρομολόγια τους στις πόλεις της Βαρκελώνης και της Κολωνίας.
Η 18μετρη –αρθρωτή- έκδοση του νέου ηλεκτροκίνητου αστικού λεωφορείου της ΜΑΝ, εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες που εδράζονται στον 2ο και τον 3ο άξονα, διασφαλίζοντας μεταξύ άλλων μείωση στο συνολικό Κόστος Συντήρησης του οχήματος.
Παράλληλα, διασφαλίζουν και αυξημένη δυνατότητα ανάκτησης ενέργειας για την φόρτιση των μπαταριών του οχήματος και εν κινήσει, κατά τη διάρκεια του δρομολογίου. Με μέγιστη ισχύ από 320 – 480kW, οι εν λόγω ηλεκτροκινητήρες συνδυάζονται με συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου (640kWh) που εδράζονται στην οροφή του οχήματος, διασφαλίζοντας αυτονομία 200 χλμ. (μέγιστη 270 χλμ. υπό ιδανικές συνθήκες).
Για την φόρτιση των εν λόγω μπαταριών σε φορτιστή «CCS» (Combined Charging System») θα απαιτούνται μόλις τέσσερις ώρες.
Καταλήγοντας αξίζει να σημειώσουμε πως η χωρητικότητα του νέου 18μετρου ηλεκτρικίνητου  αστικού λεωφορείου της ΜΑΝ ανέρχεται στα 120 άτομα ενώ με βάση τα όσα αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωση της η εταιρεία, η μαζική παραγωγή των 12μετρων εκδόσεων του νέου MAN Lions City E θα ξεκινήσει μέσα στο 4ο 4μηνο του 2020 ενώ, οι παραδόσεις των 18μετρων θα ακολουθήσουν μέσα στο 1ο 6μηνο του 2021.